GORAN MEHKEK Cropix
OPROŠTAJI NAKON ATENE?

Ni najveća plaća u Dinamu ne bi spriječila odlazak Ivanušeca, no stale su priče o transferu drugog asa Modrih

Napadač s Maksimira jedan je od dvojice koji bi protiv AEK-a mogao odigrati zadnju utakmicu u plavom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. kolovoz 2023. 13:44

Da li Josip Šutalo danas igra svoju posljednju utakmicu za Dinamo i već nakon Atene kreće u Amsterdam potpisati ugovor s Ajaxom? Kažu nam izvori bliski maksimirskim događanjima da je to vrlo izvjesno, ali isto tako da to još nije definirano, te da bi trebalo biti nakon povratka iz Grčke.

Povijest nas je naučila da iza takvih informacije nikad ne stavljamo točku nego zarez, dok nije gotovo, nije. Hoće li Luka Ivanušec nakon Atene put Feyenoorda ili će možda ostati odigrati još dvije europske utakmice, zavisno od rezultata s AEK-om, u doigravanju za Ligu prvaka ili za Europsku ligu? Ili će možda ostati u Dinamu?

image

Ivanušec protiv AEK-a

ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Već smo pisali o tome, Luka ima želju nastaviti karijeru u inozemstvu, nizozemsku ligu smatra idealnom za to. Ne može ga pokolebati niti veća plaća koju mu može ponuditi Dinamo, može postati i najplaćeniji igrač plavog kluba, nema veze. Hrvatski reprezentativac želi igrati u nekoj drugoj ligi, ne u HNL-u. Nema to veze s ljubavlju prema Dinamu, Ivanušec je mnogo puta kazao, koliko mu je zg-klub važan i koliko mu znači, to je pokazivao i na terenu.

Jednostavno, dođe neko vrijeme kad se otvaraju neke druge mogućnosti, dođu neke godine, a Luka će uskoro 25, kad se treba promijeniti sredina i krenuti drugim životnim i nogometnim putem. Koliko je samo Dinamovih igrača u mnogo mlađim godinama odlazilo iz Maksimira? More njih koji su kasnije napravili velike karijere, od Modrića, Kovačića, Lovrena, Brozovića, Gvardiola, da ne nabrajamo više.... Konačno trener Igor Bišćan je napustio plavi dom s 22 godine otišavši u Liverpool.

Ivanušec ima samo jednu konkretnu ponudu, ovu Feyenoorda koja iznosi 9,3 milijuna eura plus bonusi, ide mu se, Dinamo je kupio Luku Stojkovića, jučer smo čuli da se polako otvara i put za Bayernovog mladića Gabriela Vidovića, doći će i Kačavedna, tako da će plavi imati sasvim dovoljno dobrih i kvalitetnih igrača za zatvoriti poziciju na lijevoj strani.

image

Bruno Petković

RONALD GORSIC Cropix

Čini nam se logično da Dinamo pusti Ivanušeca i uzme sasvim solidnu cifru u trenucima dok ovaj igra tako dobar nogomet i dok je na takvoj tržišnoj cijeni. Načuli smo da ga se želi zadržati do 31. kolovoza, ali isto tako smo čuli da Feyenoord neće tako dugo čekati, jer ga je očekivao nakon ove dvije utakmice s AEK-om. S druge strane, priča oko Brune Petkovića je stala, ali ljetni mercato još traje...

Stojković i Kačavenda potpisuju sljedećeg tjedna

Dinamo je sve dogovorio s Lokomotivom i Lukom Stojkovićem i na startu sljedećeg tjedna mladi hrvatski reprezentativac postaje igrač plavog kluba, potpisuje ugovor. Lukas Kačavenda bi također sljedećeg tjedna trebao potpisati, informacije govore da će u nedjelju još odigrati za Lokose protiv Rijeke na Rujevici, a onda preseliti u maksimirsku svlačionicu. U njegovom slučaju moraju se definirati još neki sitni detalji oko ugovora. Naime, znate da je Lukas operirao križne ligamente, pa se u takvim okolnostima klub kupac, a to je naravno Dinamo, želi negdje zaštititi, to je uobičajena praksa. Kačavenda je inače posve zdrav i spreman za sve napore, ali svaka operacija donosi određeni rizik u budućnosti, pa se zbog toga trebaju dotjerati neki segmenti ugovora. (do)

Linker
05. svibanj 2024 18:30