Takuro Kaneko

 Yutaka/Aflo/Profimedia
POTREBAN TIP IGRAČA

Nova velika vijest s Maksimira: Dinamo predstavio još jedno pojačanje, Bišćanu stigao i napadač

Trener i sportski direktor raspitivali su se o ofenzivcu i čuli samo sve najbolje
Piše: SNObjavljeno: 25. srpanj 2023. 09:10

Nakon Bogdana Mihajličenka, Dinamo Zagreb je putem društvenih mreža u ponedjeljak objavio i drugo pojačanje. Plavi dom bogatiji je za napadača na poziciji desnog krila. Takuro Kaneko dovršio je sve formalnosti i službeno postao igrač Dinama, a radi se o jednogodišnjoj posudbi za koju će Hokkaido Consadole Sapporo dobiti 400 tisuća eura.

image
Sofascore
Statistika: Sofascore

Igor Bišćan i Dario Šimić složno su zaključili da je Kaneko tip igrača kakav je potreban aktualnim prvacima Hrvatske. Pritom su poslušali ocjene Mihajla Petrovića, trenera 25-godišnjeg japanskog ofenzivca u redovima Sapporoa, a raspitivali su se i kod Mihaela Mikića, pomoćnog trenera Damira Krznara u Mariboru. Obje strane ispričale su im samo sve najbolje o Kaneku, pa se uz posebnu dozu uzbuđenja očekuju prvi njegovi nastupi u plavom dresu.

Mi se nismo raspitali u Aziji i Sloveniji, ali jesmo kod bivšeg dinamovca Marka Novaka-Stanka.

- Iznimno dobar igrač. Jako je brz i okretan, odličan u igri "jedan na jedan". Vrlo dobro koristi obje noge i dosta je okomit u fazi napada. Sudjelovao sam na treninzima dok su se koncentrirali baš na igru. Dobar je u fazi obrane i vraćanju po izgubljenoj lopti, ima kvalitetan pregled igre i dobre duge lopte. Po meni, bit će jedno od bolji pojačanja koje je Dinamo mogao dovesti, vjerujem da će se probiti u udarnu postavu - kazao je Novak-Stanko na spomen japanskog napadača.

Kaneko je za Sapporo dosad odigrao 153 utakmice, postigao 24 pogotka i tomu dodao 14 asistencija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 16:10