Yasuto Wakizaka

 KENZABURO MATSUOKA/AFLO/PROFIMEDIA
NOVA TRŽIŠNA NIŠA

‘Novi igrač Modrih bit će ugodno iznenađenje. Dinamu sad treba i japanski Kevin De Bruyne‘

"Vrlo je zanimljiv igrač, opasan prema naprijed, ima smisao za igru i osjećaj za ulazak u prostor"
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 07. siječanj 2024. 14:56

Bivši Dinamov nogometaš, Mihael Mikić, pomoćnik je trenera Celja Damira Krznara, također bivšeg igrača Plavih i nekadašnjeg suigrača u Maksimiru.

Posljednje dane odmora Mikić provodi na skijanju u Italiji (Alta Badia), uskoro počinju i pripreme vodećeg slovenskog kluba. A Mikić je, znano je to, izvrsnu karijeru napravio u Japanu, sjajan je poznavatelj japanskoga nogometa, gledao je i novu Dinamovu akviziciju, lijevoga braniča Takuyu Ogiwaru, o njemu nam je rekao:

- Vrlo je zanimljiv igrač, opasan je kad krene prema naprijed, ima dobru suradnju i smisao za igru, kao i osjećaj za ulazak u prostor. Dobar mu je i centaršut, svakako ima kvalitetu za igranje u Dinamu - kaže Mikić.

image

Damir Krznar i Mihael Mikić

RANKO ŠUVAR/Cropix

Prema ovome što ste rekli u uvodu, vrline su mu napadačka igra, a Dinamo je želio - braniča!? Nisu li onda Plavi doveli krilo, a ne braniča?

- U defenzivnom je dijelu igre dobar, taktički je sasvim u redu, no gdjekad je brzoplet u reakcijama, često uklizava. Ali, sve se to može “izbrusiti” na treninzima, ukazivanjem na ponašanje i način igre suparničkih napadača. Odgovoran je i discipliniran, no sigurno će mu trebati malo vremena za privikavanje na novu sredinu i na novi način igre. Ali, poznavajući japanski mentalitet, siguran sam da će brzo “pohvatati konce”. Svakako ima više vrlina nego mana, a da je sve idealno, onda bi bio branič na svjetskoj razini. No, Dinamo je povukao pametan potez, Ogiwara nije skup igrač i u nogometnom smislu vrijedi više nego što je njegova cijena na tržištu. Stoga bi Plavi za tu neveliku investiciju mogli dobiti strahovito mnogo i Ogiwarino je dovođenje mudra odluka u traženju rješenja za poziciju lijevoga braniča. Bit će svakako iskoristiv u Dinamovu proljetnom rosteru, recimo da je prinova koja bi vrlo brzo mogla postati ugodno iznenađenje. Ogiwari je ovo prvi izlazak u Europu, sreća je da ga je u svlačionici dočekao Kaneko i to je svakako dobro za obojicu. Ogiwari će Kaneko pomoći u prilagodbi i bit će mu znatno lakše nego što je jesenas bilo Kaneku - smatra Mikić.

image

Takuya Ogiwara

JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Potom je dodao i ovo:

- Dinamo bi trebao pokušati dovesti još jednog Japanca, 28-godišnji Yasuto Wakizaka veznjak je Kawasaki Frontalea i uvjeren sam da bi odmah bio pojačanje! Odličan je igrač, može pokriti i ofenzivnu i defenzivnu poziciju u veznom redu, povremeni je reprezentativac Japana i posljednje je tri godine uvijek bio u najboljoj momčadi sezone. Igrač je koji radi razliku na terenu i sigurno bi Dinamu dobro došao. Ne košta više od milijun eura i za uloženi bi novac Dinamo dobio odličnoga igrača. Istina, znam da Plavi trenutačno imaju “gužvu” u veznom redu, ali trebali bi razmisliti o tom transferu jer bi Wakizaka odmah bio pravo pojačanje. Neka me se pogrešno ne shvati, ali kad bih povukao neke usporednice, Wakizaka je po načinu igre japanski De Bruyne ili japanski Gündogan. Odlično iznosi loptu, izvrstan je asistent i opasan je u prekidu - smatra Mikić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
31. ožujak 2024 06:50