Igor Bišćan i Dominik Livaković

 VOJKO BASIC Cropix
MAKSIMIRSKI MERCATO

Očekuje se prva velika ponuda za Vatrenog, moguć i transfer od 10 milijuna eura, evo što se događa u Dinamu

Maksimir se priprema za ljetni mercato, nakon kraja sezone transferi postaju sve ‘otvoreniji‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. svibanj 2023. 16:16

Priče o Dinamovom budućem ljetnom mercatu nalikuje na hodanje kroz minsko polje. I kad se radi o izlaznim i ulaznim transferima. S raznih europskih adresa recimo stalno stiži neke bombastične vijesti, eksplozivne mine koje samo što nisu eksplodirale. Recimo, gotovo svakodnevno se u eter baca da su se, prije svih, hrvatski reprezentativci Dominik Livaković i Bruno Petković dogovorili o transferima, da odlaze iz plavog doma, da su u Maksimir odaslane ponude, i tako dalje, i tako bliže...

Kad sve te razne ‘ekskluzive‘ provjeravamo u Maksimiru, onda nam Dinamo izgleda kao ‘centar za razminiravanje‘. Stalno se vrti jedno te isto, a to glasi; ‘nismo dobili niti jednu službenu ponudu niti za jednog našeg igrača‘. Uz dodatak, niti pismenu, niti usmenu, raspitivanje je jedno, ponuda drugo.

Eto, danas je opet stigla vijest da je Villarreal poslao ponudu Modrima za Dominika Livakovića od 8 milijuna eura, dakle, dva milijuna manje nego što je njegova izlazna klauzula. Da se razumijemo, priča o Žutoj podmornici nije nova, već smo ‘iks‘ puta pisali da je član Primere jedan od klubova koji je zaniteresiran za Vatrenu ‘jedinicu‘. I da, zaista se može dogoditi da Livi karijeru nastavi u tom klubu, mnogi menadžerski izvori nam kazuju da je to sasvim izgledna opcija. Ipak, ponavljamo, radi se o menadžerskim izvorima. Međutim u klubu su nam kazali da iz Villarreala nije stigla nikakva ponuda. Ne znači da neće, naravno.... Ali je zasad - nema!

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Transfer od 10 milijuna eura!

Kao niti za Petkovića, Josipa Šutala, Ivanušeca... Mi smo pak sigurni da će one stići, konačno i u plavom klubu vjeruju u to. I da, kad smo već kod Villarreala, ta ponuda se zaista očekuje ovih dana. Jest da je izlazna klauzula 10 milijuna, ali do nje se može stići preko bonusa, dakle, 8 milijuna plus realni bonusi i eto ‘desetke‘. U ovom trenutku je dakle, Livi zaista najbliži izlaznim vratima Maksimira.

Mogući dolasci? Čitali ste sigurno o dolasku Istrine delegacije u Maksimir, tema je bila napadać Monsef Bakrar. Igor Bišćan ima jako dobro mišljenje o njemu, što je i logični zaključak, da nema ne bi se u plavom domu o njemu niti raspravljalo. Po našim saznanjima, Istra za Bakrara traži 2 milijuna eura, plus postotke od buduće prodaje. U plavom domu takav prijedlog nije naišao na razumijevanje, Dinamo bi doveo Bakrara, ali na - ustupanje.

Po onome što smo saznali, društvo iz Pule je bilo vrlo ugodno u razgovorima, ti pregovori će se nastaviti, a naravno, vidjet ćemo kako će sve na kraju završiti. Kad trener želi igrača, onda je transfer puno izgledniji. No, nećemo se baviti špekulacijama, zasada nema dogovora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 09:12