MATIJA DJANJESIC Cropix
KAKO SU IGRALI U LP

Ocijenili smo igrače Dinama: Velikom talentu ni sat vremena, na dnu sama iznenađenja, a evo tko je najbolji!

Dinamo nije ostavio loš dojam u LP usprkos zadnjem mjestu, a evo kako smo ocijenili Čačičeve igrače
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 04. studeni 2022. 08:05

Dinamo je završio ovosezonsku Ligu prvaka na posljednjem mjestu, a mi vam donosimo pregled nastupa igrača Modrih u ovogodišnjem izdanju elitnog europskog nogometnog natjecanja. Ukupno je u Ligi prvaka nastupilo Dinamovih 20 igrača, a mi smo ih poredali od najslabijeg prosjeka ocjena po Sportskim novostima do najboljeg.

Antonio Marin

Budući da ni u prvenstvu ne dobiva puno šansi od svog trenera, bilo bi nelogično da je u Ligi prvaka igrao više. Ušao u smiraj dvoboja na San Siru i zaradio žuti karton.

(1 utakmica, 6 minuta, 0 golova, 0 asistencija, prosjek ocjena u SN: -)

Rasmus Lauritsen

Danski stoper je nekad imao važnu ulogu u Dinamu, ali danas je to daleka prošlost. No, može se pohvaliti da je bio dio momčadi koja je srušila Chelsea, kada je ušao s klupe u završnici.

(1 utakmica, 14 minuta, 0 golova, 0 asistencija, prosjek ocjena u SN: -)

Marko Bulat

I njega je Čačić triput uveo s klupe, ali u manje od pola sata igre na utakmicama u posljednja tri kola definitivno nije imao vremena da na travnjaku pokaže što zna i može.

(3 utakmice, 26 minuta, 0 golova, 0 asistencije, prosjek ocjena u SN: -)

Petar Bočkaj

Nakon što je u šest kvalifikacijskih utakmica nastupio tek jednom i zabio Bodo/Glimtu u polusatnoj dionici, status mu se nije poboljšao. Dobio tek mrvice u završnicama na tri dvoboja.

(3 utakmice, 36 minuta, 0 golova, 0 asistencija, prosjek ocjena u SN: -)

image

Petar Bočkaj

DAMIR KRAJAC Cropix

Mahir Emreli

Na nastup je čekao do posljednjeg kola kad je odradio posljednjih dvadesetak minuta na Stamford Bridgeu. Njegov ulazak Dinamu protiv Chelseaja nije donio nikakav impuls.

(1 utakmica, 21 minuta, 0 golova, 0 asistencija, prosjek ocjena u SN: 5,00)

Josip Drmić

Igrao u svim utakmicama, ali ukupno nije skupio minutažu ni za jednu cijelu. Pamtit će se promašeni zicer u Salzburgu i naknadne kritike treneru Čačiću zbog odabira taktike.

(6 utakmica, 88 minuta, 0 golova, 0 asistencija, prosjek ocjena u SN: 5,25)

Martin Baturina

Mnogi su s veseljem čekali njegovo predstavljanje na najvećoj sceni, ali nisu ga dočekali. Ubacivao ga je Čačić redovito, no mladi veznjak nije odradio ni jedan sat u LP.

(5 utakmica, 54 minute, 0 golova, 0 asistencija, prosjek ocjena u SN: 5,50)

Luka Ivanušec

Čačić je u njega imao potpuno povjerenje, nije ga dirao ni kad mu nije išlo, no samo je u 1. kolu protiv Chelseaja bio pravi. Igrač takvog renomea i kvalitete mogao je i trebao dati više.

(6 utakmica, 526 minuta, 0 golova, 0 asistencija, prosjek ocjena u SN: 5,75)

Dario Špikić

Sudjelovao u svim dvobojima, ali počeo je samo utakmicu protiv Bikova u Maksimiru kada nije bio loš. Glavno pričuvno Čačićevo rješenje, no mogao je dobiti i nešto više minuta.

(6 utakmica, 163 minute, 0 golova, 0 asistencija, prosjek ocjena u SN: 5,83)

Sadegh Moharrami

Najveći dobitnik Čačićeve promjene sustava igre u Ligi prvaka, starter u pet od šest utakmica. Uglavnom solidan, ali zbog skrivljenog kaznenog udarca u Salzburgu i jedan od tragičara.

(6 utakmica, 410 minuta, 0 golova, 0 asistencija, prosjek ocjena u SN: 5,90)

Kevin Theophile-Catherine

Iskusni francuski stoper dobio je priliku na jednoj utakmici, igrao umjesto Ristovskog u Salzburgu. Nije bio loš, spašavao je u nekoliko navrata, izašao kako bi mjesto prepustio Drmiću.

(1 utakmica, 76 minuta, 0 golova, 0 asistencija, prosjek ocjena u SN: 6,00)

Arijan Ademi

Starter u svim utakmicama, ali osim herojske izvedbe njega i cijele momčadi u 1. kolu, nije se previše istaknuo. Stalno je odavao dojam umora, nije bio to onaj maksimalni Ademi.

(6 utakmica, 476 minuta, 0 golova, 0 asistencija, prosjek ocjena u SN: 6,00)

Mislav Oršić

Krenuo fantastično, pogodio za pobjedu protiv Chelseaja pa pronašao put do mreže i na San Siru. I onda se ugasio, u posljednja četiri kola u skupini bio je blijed, izgubljen na poziciji u vrhu napada.

(6 utakmica, 494 minute, 2 gola, 0 asistencija, prosjek ocjena u SN: 6,17)

Stefan Ristovski

Četiri od pet utakmica odradio je na mjestu desnog stopera, a njegove su igre varirale. Bio je odličan protiv Chelseaja u Maksimiru, ali i dosta loš na istom mjestu protiv Milana.

(5 utakmica, 374 minute, 0 golova, 0 asistencija, posjek ocjena u SN: 6,20)

Bruno Petković

Igrač s najvećim ofenzivnim učinkom, zabio je pogodak u Londonu te dvaput asistirao, posebno lijepo Oršiću u Milanu. No nije u svim dvobojima bio na visokoj razini, dizao se i padao.

(6 utakmica, 495 minuta, 1 gol, 2 asistencije, prosjek ocjena u SN: 6,25)

image

Bruno Petković

MARK GREENWOOD/IPS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Mark Greenwood/ips/shutterstock Editorial/profimedia

Josip Mišić

Dinamova radilica nastupima u Ligi prvaka približila se mjestu na popisu za Katar. Stalno je bio solidan, u njega se trener mogao pouzdati, slabiji tek u potopu protiv Milana u Zagrebu.

(6 utakmica, 521 minuta, 0 golova, 0 asistencija, prosjek ocjena u SN: 6,25)

Josip Šutalo

Kiksao u Milanu gdje je neoprezno skrivio kazneni udarac, a puno je griješio i u drugom okršaju s Rossonerima. Preostala četiri dvoboja odradio je na razini kakva se od njega očekuje.

(6 utakmica, 540 minuta, 0 golova, 0 asistencija, prosjek ocjena u SN: 6,33)

Robert Ljubičić

Tri izvrsne predstave, protiv Chelseaja kod kuće i u oba dvoboja s Austrijancima, no u preostalim utakmicama ipak se vidjelo da pozicija lijevog bočnog nije idealna za njega.

(6 utakmica, 540 minuta, 1 gol, 0 asistencija, prosjek ocjena u SN: 6,42)

Dino Perić

Imao potpuno povjerenje trenera, odradio sve utakmice na poziciji lijevog stopera. I bio je jako dobar, sve do posljednjeg dvoboja na Stamford Bridgeu kad je kiksao kod gola Sterlinga.

(6 utakmica, 540 minuta, 0 golova, 0 asistencija, prosjek ocjena u SN: 6,42)

Dominik Livaković

Prvo ime Dinama, u svakoj utakmici bio je na visokoj razini, posebno u dva okršaja s Chelseajem u Zagrebu i Londonu. Primio 11 golova, ali obranio je niz opasnih pokušaja suparnika.

(6 utakmica, 540 minuta, 11 primljenih golova, 1 čista mreža, prosjek ocjena u SN: 6,83)

Linker
30. travanj 2024 12:27