ZELJKO HAJDINJAK Cropix
POGLED SA STRANE

‘Ono na Maksimiru nije bila prava slika Modrih! Nemoguće je da Dinamo dvaput podbaci protiv Škupija‘

‘Škupi nije momčad koja bi se ozbiljno trebala oduprijeti Dinamu...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. srpanj 2022. 14:38

Što o današnjoj utakmici u Skoplju kaže bivši napadač Dinama Branko Strupar? Vjeruje li da će Modri preskočiti Škupi i nastaviti borbu za Ligu prvaka?

- U onoj prvoj utakmici u Maksimiru protiv Škupija nije igrao pravi Dinamo! Kao da smo gledali neku drugu momčad. U Skoplju se više takva utakmica ne može ponoviti. Događaju se ponekad i takve utakmice kad ti ništa ne ide od noge, kad primaš golove koje jednostavno ne smiješ primiti... Međutim, ova momčad Modrih ne može dva puta uzastopno protiv istog suparnika ponuditi takvu lošu predstavu. To je jednostavno nemoguće - kaže nam u uvodu Strupar.

Nismo mu trebali niti postaviti drugo pitanje...

- Znate što, Dinamo to prolazi bez problema! Dobro je što su Modri u Koprivnici demolirali Slaven Belupo. Prije europskih utakmica je jako zgodno kad se u domaćem prvenstvu istreseš na nekoga, kad pokažeš snagu i moć koju Modri definitivno posjeduju. Utakmica u Koprivnici neka im bude putokaz kakvi trebaju biti u Skoplju.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Nastavio je...

- Ma, držim da će Modri i u Skoplju uvjerljivo pobijediti. Uopće ne razmišljam o nekoj pobjedi “na knap”. Možda baš neće biti tako uvjerljivo kao u Koprivnici, bit će možda malo manje, ali bit će uvjerljivo. Škupi nije momčad koja bi se ozbiljno trebala oduprijeti Dinamu. Naravno, to ne znači da bi ih se trebalo podcijeniti, to nikako. Treba biti ozbiljan, koncentriran, fokusiran od prve do zadnje minute. Posebno treba pripaziti na neke banalne pogreške koje su se događale u prvoj utakmici, to je stvar koncentracije. Mislim da će se Škupi i u drugoj utakmici braniti, da će opet dubinskim loptama tražiti svoju šansu.

Koga bi on stavio u momčad, bi li igrao s jednim ili dva klasična napadača?

- Nekako mislim da se Čačić neće odlučiti za juriš, da bi mogao postaviti neku oprezniju varijantu, uostalom, Dinamo najbolje igra kroz tranziciju igre, tako da mislim da će u tom slučaju igrati s jednim napadačem, Petkovićem ili Drmićem. Makar, za koju god varijantu se odlučio, ne može pogriješiti, budući da je Dinamo puno bolji. Ponavljam, ona prva maksimirska utakmica nije bila prava slika Modrih.

Plaši li se malo Dinamove obrane koja je dva puta kiksala u prvom ogledu? Nema Josipa Šutala, nema ni Theophilea, Boško Šutalo još nije spreman...

- Bilo je dosta nesporazuma u obrani na prvoj utakmici. Očito je komunikacija bila loša. Ma, bez obzira na to što svi ovi koje ste nabrojali nedostaju, Dinamo ima dovoljan broj kvalitetnih stopera, mogu to dobro odigrati Lauritsen i Perić, u Koprivnici se dobrim pokazao i Ristovski. Kažem, teško se može dogoditi, bez obzira tko igrao, da se dogode onakve pogreška kakve su se događale u Maksimiru. Dinamova obrana je sasvim O.K., vidjet ćemo to večeras, nema brige - zaključio je Strupar.D. Olivari

Linker
03. svibanj 2024 04:33