Bruno Petković

 GORAN MEHKEK Cropix
NAPADAČ MODRIH ZA SN

Petković: ‘Ovo je jedna od najtežih sezona otkako sam u Dinamu. Možemo tražiti milijun alibija i floskula, ali...‘

‘Jakirović? Treneri su uvijek imali maksimalnu podršku svlačionice. To mogu garantirati‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. prosinac 2023. 19:41

Dinamov napadač i hrvatski reprezentativac Bruno Petković dobio je nagradu Tportala za najboljeg igrača HNL-a u 2023. godini u izboru kapetana prvoligaških momčadi. U razgovoru za Sportske novosti je, između ostalog progovorio i o aktualnoj sezoni Dinama. Prvi dio razgovora pogledajte OVDJE.

- To je bila jedna od najtežih, ako ne i najteža polusezona otkako sam u Dinamu što se tiče HNL-a. Ako se pogleda s druge strane, klub je 50 godina bio bez europskog proljeća, a u zadnjih šest četiri smo puta prezimili. To je jako veliki uspjeh, bez obzira na to što možda malo podcjenjujemo Konferencijsku ligu. Puno je bilo uspona i padova, bilo je situacija gdje sam ja mogao bolje, gdje je ekipa mogla bolje, a i gdje je klub mogao bolje. Učimo iz svojih pogrešaka, ali nadam se da ćemo sljedeće polusezone konsolidirati sve redove, svi zajedno.

Na pitanje o treneru Sergeju Jakiroviću, koji je bio u teškim situacijama te je li imao podršku igrača, odgovorio je:

- Treneri su uvijek imali maksimalnu podršku svlačionice. To mogu garantirati. Barem dok sam u Dinamu. Poznajte me kakav sam, nikad nisam imao problem reći bilo kojem treneru u lice bilo što. Naravno da je bilo puno rasprava s prijašnjim trenerima, nikad nisam štedio sebe, ni svoju reputaciju, ni išta, samo s ciljem da ekipa bude bolja te kvalitetnija kohezija između stožera i igrača. Uvijek sam se trudio da bude sve u najboljem redu, da bude pošteno. Bez obzira što sam imao svojih izleta, loših utakmica, reakcija i nervoze. S godinama je toga sve manje... Bio sam u jako puno svlačionicama, u Italiji sam ih promijenio dosta, ne mogu reći ništa protiv igrača koji su uvijek karakterno bili pravi. Nije bilo nikakvih smicalica, igre protiv trenera, povlačenja ručne zbog trenera. Manje-više stalno sastančimo i razgovaramo, nikad se nisam libio ukazati na nešto što bi trebalo promijeniti. U četiri oka s trenerom ili pred cijelom svlačionicom.

Je li momčad gubila koncentraciju zbog previranja u klubu?

- Možemo sad govoriti floskule i nabrajati milijun alibija. To su stvari koje se događaju manje-više iza kulisa, osim što to mediji puštaju u javnost. Meni je jedini cilj da sve bude za boljitak Dinama. Nemam nikakav interes je li to osoba A ili B. Mi kao igrači nemamo nikakav interes, tu smo da radimo na sebi zbog sebe i zbog kluba. A tko će povlačiti poteze odozgora... Nadam se samo da će ih povlačiti za boljitak i budućnost Dinama.

Baš u trenutku dok je to govorio stigla je informacija kako Dinamo igra s Betisom u Europskoj ligi. Prvi susret je u Sevilli. Petković je na prvu, kazao:

- Jako dobar protivnik. Igra odličnu ligu. Ja ne znam ništa o njima - lagano se nasmijao pa nastavio:

- Imat ćemo vremena da se pripremimo i mislim da ćemo biti spremni. Niti gledam na Betis s oduševljenjem, niti sam tužan i razočaran. Jako dobra ekipa, za koju iskreno mislim da želi igrati nogomet i igrat će nogomet protiv nas. Očekujem dobrog suparnika.

Je li mu san dočekati u Dinamu novi stadion u Maksimiru?

- Ne vjerujem baš da ću toliko dugo igrati.

Ne vjerujete da će biti tako brzo napravljen?

- Nadam se da hoće. Nisam toliko upućen i da znam da bih mogao komentirati. Volio bih da bude zbog svih koji dolaze iza mene. Ali na to ne mogu utjecati...

Luka Modrić igra u 39. godini u Real Madridu.

- Luka je drugačiji tip igrača. Moj je posao najljepša stvar na svijetu, barem za mene i volio bih igrati što je duže moguće, ali želim igrati samo dok budem potreban, a ne želim biti igrač koji se provlači. Ne vidim se takvim tipom - zaključio je Petković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 05:10