PRIVATNI ALBUM
A1 ĆE BITI ZAKRČEN

Plava invazija na Šibenik: Cuga i klopa u Gospiću i Senju, kavica na rivi, a onda boj za titulu

‘Znate kaj, kad ih dobijemo, slijedi nam najljepši tjedan u godini‘, čuje se iz navijačkih redova.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. svibanj 2022. 15:48

Jučer negdje oko 15 sati iz Maksimira stigla je jedna zanimljiva informacija. Naime, iako je Dinamo od Šibenika dobio “samo” 638 ulaznica, za veliki nedjeljni okršaj koji im može donijeti naslov prvaka, još uvijek su se mogle kupiti ulaznice za na Ticket pointu. Ostalo ih je u to vrijeme negdje pedesetak... Vjerojatno su mnogi pomislili da će biti odmah razgrabljene, ali eto nisu. No jasno, otišlo je nešto kasnije i tih pedeset... Već smo mnogo puta pisali o tome kako su plavi drukeri posebna priča, njima se nikad ne žuri kad se radi o kupovini ulaznica.

Uglavnom, Modri će imati fantastičnu podršku u Krešimirovom gradu, a A1 će vjerojatno biti zakrčen u nedjelju, kad će iz Zagreba i drugih krajeva Hrvatske navijači Modrih putovati prema Šibeniku. Neki putuju već i u subotu, poput Tomislava Duhačeka, prvog čovjeka Udruge Dinamo je Maksimir. Ako možda ne znate to je ona udruga koja se tako žestoko zalaže za izgradnju maksimirskog stadiona i koja je svojevremeno metropolu oblijepila jumbo plakatima kako bi probudila gradske vlasti i senzibizirala javnost kad se radi o stadionu u Maksimiru.

image
PRIVATNI ALBUM

Sportski ambijent

- Krećem dan ranije, jer moram pokupiti ulaznice od prijatelja iz Šibenika. Idem na zapadnu tribinu, malo sam prestar da budem s Bad Blue Boysima. Očekujem da ćemo u nedjelju riješiti prvenstvo. Dosta toga smo propustili tijekom proljeća, imali smo nekoliko propuštenih meč-lopti, ovu u nedjelju ne smijemo - kaže nam Tomislav.

Ima naravno veliki navijač Modrih i drugu opciju...

- Nadam se velikoj i lijepoj utakmici, pravom sportskom ambijentu i pobjedi Dinama, ako se ne daj Bože dogodi da ne pobijedimo, onda ćemo sljedeći vikend sve riješiti u Zagrebu. Kao navijač Dinama ne, ali kao prijatelj nogometa možda ipak nekako priželjkujem da naslov osvojimo protiv Hajduka. Makar naravno, bolje da se to moje neko nogometno priželjkivanje ne ostvari, pa da mi lijepo u nedjelju uzmemo “kantu” - sa smiješkom je zaključio Tomislav.

Kad spomenete nadimak Kele, onda svi znaju o kome se radi... Kaže nam da mu uopće ne treba spominjati ime i prezime, jer ga svi poznaju. Na prvo gostovanje Dinama otišao je s 13 godina 1977. godine u Osijek, a danas je “gospon u godinama”. Na svakoj je utakmici Modrih. S ekipom je trebao krenuti još jučer, ali...

Druženje s Ličanima

- Imamo zajedničko druženje s našim Ličanima, dečkima iz Gospića. To se zove - pripremni domjenak. Malo cuge, malo klope, da se pripremimo za Šibenik. Kad odradimo domjenak, kupimo ekipu iz Senja, te onda svi skupa krećemo za Šibenik - kaže nam Kele.

image
PRIVATNI ALBUM

Ulaznice su odmah riješili, navijačke zastave su spremne, Dinamove majice također.

- Neće nam biti lako u Šibeniku. Domaćin će biti nabrijan zbog fokusa javnosti, te zbog toga što su mnogi igrači Šibenika ponikli u Hajduku, ili imaju rodbinskih veza. Ali uz našu pomoć s tribina i uz znanje naših igrača, titulu ćemo proslaviti u Šibeniku!

Mislav Vrbos je još jedan stari navijač Modrih.

- Idemo nas četvorica. Krećemo rano ujutro, da na šibenskoj rivi popijemo neku kavicu. Uopće ne sumnjam da bumo dobili. Moramo za to ići glavom na kopačku - kaže nam Mislav i zaključuje...

- Znate kaj, kad pobijedimo Šibenik, preda mnom će biti najljepši tjedan u godini kad bum čekao utakmicu s Hajdukom u zadnjem kolu. To će biti tjedan dana sreće i veselja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. travanj 2024 12:33