Ilustracija: Arhivska fotografija

 GERARDO VIEYRA Nurphoto Via Afp
‘PREKLINJALI SU ME...‘

Potresno svjedočenje vozača hitne koji je prevozio stradalog Michalisa: ‘Oprostite, još drhtim od šoka...‘

Potreseni je vozač bio na intervenciji u jednoj školi kada su ga zaustavili prestravljeni građani
Piše: SNObjavljeno: 08. kolovoz 2023. 21:47

Grčki mediji prenijeli su potresno svjedočenje vozača Hitne pomoći koji je prevezao nesretnog Michalisa Katsourisa u bolnicu Crvenoga križa. 29-godišnji je navijač AEK-a podlegao ozljedama nakon što je ubodne rane zadobio u okršaju s grčkim i hrvatskim navijačima.

Potreseni je vozač bio na intervenciji u jednoj školi kada su ga zaustavili prestravljeni građani i preklinjali ga da izbodenog momka odveze u bolnicu:

- Bio sam u to vrijeme na intervenciji u školi. (...) Zaustavili su me i rekli da se dogodio incident. Otišao sam do mjesta nesreće i vidio onesviještenog mladića - u dahu je ispričao vozač i potom zastao.

- Oprostite, još uvijek drhtim od šoka - bio je vidno uznemiren.

- Vidio sam da je pao u nesvijest, izgubio je puno krvi, skoro sve. Brzo smo ga stavili na nosila i odvezli u bolnicu Crvenoga križa. Vozio sam punom brzinom, a mladići koji su se otraga vozili s njim vikali su: "Uboden je, brže!". To su neprestano ponavljali. Potom smo stigli u bolnicu gdje sam ga predao liječnicima - svjedočio je shrvani vozač.

Zbog incidenta je ukupno uhićeno 98 navijača (kasnije je taj broj porastao), a pokrenuta je i istraga koja bi se trebala baviti propustima grčke policije koja nije spriječila dolazak Dinamovih navijača u Atenu, iako su ih prethodno upozorili hrvatski i crnogorski kolege najmanje dva dana unaprijed.

Linker
20. svibanj 2024 11:18