GORAN MEHKEK/Cropix
PUNE RUKE POSLA

Pred Dinamom je najvažnija eurosezona dosad. Evo što moraju napraviti ako žele zadržati status u eliti

Zagrebački sastav u proteklih je pet godina tri puta izborio toliko željeno europsko proljeće
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 24. svibanj 2023. 12:53

Budući da se još jedna ligaška sezona bliži svome kraju te su u većini prvenstava diljem Europe poznati novi/stari prvaci, počela su slaganja za novu sezonu Lige prvaka 2023./2024. gdje će svoje mjesto loviti zagrebački Dinamo.

image

Potovi za Ligu prvaka 2023./24.

REDDIT/SCREENSHOT

Budući da je RB Leipzig osigurao mjesto među top 4 u njemačkoj Bundesligi, RB Salzburg osigurao titulu u Austriji, a Porto osigurao Top 2 u Portugalu, postalo je i matematički sigurno da Dinamo ne može do 2. pota te će Ligu prvaka, ako do nje dođe putem kvalifikacija, dočekati u 3. potu., a o svemu je na Twitteru pisao profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Tomislav Globan.

Pomalo je nevjerojatno da je Dinamo imao šansu završiti u 2. potu, a sada će do 3. mjesto tražiti kroz tri runde kvalifikacija za LP. Međutim, od jeseni Dinamu predstoji borba za očuvanje stečenih europskih koeficijenata. Ovom sezonom završava se petogodišnje razdoblje tijekom kojega su Modri triput ostvarili toliko željeno “europsko proljeće”, period u kojemu su bili nadomak osmini finala Lige prvaka, igrali četvrtfinale Europske lige.

Dakle, briše se zarađeni koeficijent iz sezone 2018./2019. gdje je Dinamo skupio 14.000 bodova te će taj koeficijent morati nadoknaditi u novoj sezoni, zbog čega je ovo ujedno i jedna od najbitnijih za Dinamo. Modri u novom formatu moraju podizati bodove kako ne bi izgubili mukom zarađeni koeficijent i status u ždrijebu. Pred Igorom Bišćanom bit će pune ruke posla.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 02:31