Josip Drmić

 MATIJA DJANJESIC Cropix
NESRETNI PORAZ

Serija pehova za Dinamo: Kobni penal, promašeni zicer i nepriznat gol u zadnjim sekundama!

Dinamo je u 3. kolu Lige prvaka nesretno poražen u Salzburgu s 1:0 te pao na treće mjesto grupe E.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. listopad 2022. 20:59

SALZBURG - DINAMO 1:0 (Okafor 71‘ p.)

SALZBURG (4-3-1-2): Köhn - Dedić, Solet, Pavlović, Ulmer (od 79. Wöber) - Capaldo, Seiwald, Kjaergaard - Sučić (od 90.+2. Gourna-Douath) - Šeško, Okafor (od 79. Adamu)

DINAMO (3-5-2): Livaković - Theophile (od 76. Drmić), J. Šutalo, Perić - Moharrami (od 80. Bočkaj), Mišić, Ivanušec (od 87. Baturina), Ademi, Ljubičić - Petković, Oršić (od 80. Špikić)

SALZBURG - stadion Red Bull Arena. Gledatelja: 28,864. Sudac: Andris Treimanis (Latvija)


Dinamo je poražen u Salzburgu, pa će sljedećeg tjedna u Maksimiru igrati najvažniju utakmicu u Ligi prvaka, u kojoj će morati uzvratiti Bikovima ako želi hvatati proljeće u Europi. Naravno, igrat će Modri još nakon maksimirskog ogleda i protiv Milana i Chelseaja, ali čini se da će uzvrat u Zagrebu ipak biti ta krucijalna utakmica.

>>> POGODAK SALZBURGA U DVOBOJU S DINAMOM POGLEDAJTE OVDJE <<<

Ovaj je dvoboj odlučio jedanaesterac koji je skrivio Moharrami. Baš kad je izgledalo da bi Dinamo mogao početi ozbiljnije prijetiti domaćinu, dogodio se taj nesretni slučaj i priča je otišla na stranu Salzburga. Makar je nakon vodstva domaćina Josip Drmić imao sjajnu priliku, ali je vratar Kohn obranio. Mogao je Drmić spasiti Modre, ali nije. U zadnjim je sekundama, doduše, Drmić na dodavanje Baturine zatresao mrežu, Modri su počeli slaviti, ali ih je "ohladila" uočena podignuta zastavica linijskog suca zbog zaleđa...

image

Statistika dvoboja Salzburga i Dinama

SOFASCORE ZA SN Sofascore Za Sn

Startalo je prema scenariju koji je najavljivan prije sraza u Red Bull Areni. Salzburg je krenuo u žestokom ritmu želeći slomiti Modre visokim presingom. Imala je Čačićeva momčad problema s takvim načinom igre domaćina. U prvom poluvremenu bilo je dosta pogrešaka u predaji lopte, a neke pogreške, srećom, nisu bile kobne za Dinamo. Recimo, ona kad je Theophile jako loše prihvatio i početnički odbio loptu koja je završila kao plijen Salzburga, no taj kontranapad domaćina je propao.

U prvih pola sata modra obrana je izgledala dosta ranjivo, nesigurno. Niti Theophile, a niti Josip Šutalo nisu ulijevali povjerenje. Ipak, Salzburg nije pronalazio puteve do Livakovića, iako je dosta prijetio. Bilo je, doduše, nekih lopti koje su lunjale plavim šesnaestercem, ali u prvoj dionici austrijski prvak zapravo nije stvorio niti jednu pravu priliku, nešto što volimo zvati "zicer". Stalno je izgledalo opasno po Livakovića, ali na tome je i ostalo. Eventualno se jedna zgoda mogla nazvati neugodom za Modre. Bila je to akcija koju je prvo pokušao u gol pretvoriti Luka Sučić, a koju sekundu kasnije i Benjamin Šeško. No, mladi Hrvat, a niti mladi Slovenac, nisu bili konkretni kad je to trebalo biti.

image
KERSTIN JOENSSON Afp

Mogli bismo kazati da je Dinamo imao najbolju priliku u prvom poluvremenu. Radilo se o udarcu Josipa Mišića nakon sedam minuta igre. Opalio je modri veznjak s nekih dvadesetak metara, lopta je putovala pod gredu, ali je vratar Kohn sjajno reagirao, vršcima prstiju uspio je obraniti. Bio je to najatraktivniji potez u prvih 45 minuta. Bilo je još jednom gusto u šesnaestercu Salzburga - nakon gužve Theophile se našao na nekih sedam metara od gola, ali je promašio loptu.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Dinamo je teško stvarao neku igru prema naprijed jer se malo igrača priključivalo u završnicu. Obično se događalo da sami u napadu ostaju Petković i Oršić, a to je definitivno bilo premalo za neke konkretnije prijetnje. Modri su pokušavali sve vrijeme primiriti igru, plan je očito bio ne dozvoliti agresivnim, brzim i motoričnim igračima Salzburga da se razmašu.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

Drugo poluvrijeme počelo je slično, domaći su odmah krenuli s tim jakim i nezgodnim presingom, nisu dozvoljavali Modrima niti sekundu predaha. Navaljivali su kao roj bijesnih stršljenova, teško su plavi dečki iznosili loptu. Napadi Salzburga su se slijevali prema Livakoviću kao nabujala rijeka. Jedan korner nakon desetak minuta druge dionice bio je skoro koban za Modre. Šeško je visoko skočio i s četiri metra pucao glavom, ali je lopta pogodila Livakovića. Bilo je u toj situaciji podosta sreće za maksimirsko društvo.

Ipak, nešto kasnije Petković je, kako to već on zna, odlično uposlio Ljubičića koji se sjurio prema šesnaestercu, ali je loše pucao. Nakon te akcije Bikovi su se malo primirili, a Dinamo je počeo biti ponešto konkretniji u igri prema naprijed, počele su neke solidne kombinacije. Nije tu bilo nekih opasnih situacija koje uznemirile vratara Kohna, ali djelovalo je bolje nego u prvom dijelu. Ali, baš tada je Moharrami skrivio jedanaesterac, koji je na koncu presudio. Ali, i dalje nam se u glavi vrti ona prilika Drmića, bio je sam pred vratarom na desetak metara...

image
MATIJA DJANJESIC Cropix


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘+5‘ - Ademi radi važan taktički prekršaj na Šešku na sredini terena jer je Slovenac prijetio sjuriti se u kontru, pritom Dinamov kapetan opravdano dobiva žuti karton.

90‘+4‘ - GOOOL! Fantastično je Baturina okrenuo svog čuvara i centrirao za Drmića koji glavom iz blizine probija Köhna!

Ali ništa od gola, ipak je zaleđe... Kakvi pehovi u Salzburgu!

90‘+2‘ - Izlazi Luka Sučić koji je odigrao fantastičnu utakmicu te je ispraćen gromoglasnim aplauzeom, mijenja ga Lucas Gourna-Douath.

90‘ - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

image

Benjamin Šeško, Dario Špikić, Dominik Livaković

KERSTIN JOENSSON Afp

90‘ - LIVAKOVIĆ BRANI ČISTI ZICER! Sučić je majstorski ‘podvalio‘ za Šeška koji izbija sam pred Livakovića, a Dinamova ‘jedinica‘ sjajnom intervencijom spašava čisti pogodak!

88‘ - Dobar Bočkajev pokušaj, od Wöbera to odlazi u korner.

87‘ - Ulazi Martin Baturina, na klupu će Luka Ivanušec.

86‘ - Seiwald gađa slabijom ljevicom s desetak metara iskosa iznad gola.

85‘ - Prijeti Salzburg! Sučić je napravio pravu pomutnju u obrani Dinama, a na kraju Perić uspijeva raščistiti.

image

Josip Drmić

MATIJA DJANJESIC Cropix

82‘ - STOPOSTOTNA ŠANSA ZA DINAMO! Pavlović je zaplivao u prazno, a Drmić izbio sam pred Köhna, dobro je gađao suprotan kut, no austrijski je vratar čudesno skinuo taj zicer!

80‘ - Evo još svježe krvi za dinamovce - Petar Bočkaj i Dario Špikić u igru, izlaze Sadegh Moharrami i Mislav Oršić.

79‘ - Mijenjaju Austrijanci. Ulazi Junior Adamu umjesto strijelca Okafora, također i Maximilian Wöber umjesto Ulmera.

76‘ - Reagira sada Ante Čačić. Ušao je Josip Drmić umjesto Kevina Theophilea-Catherinea. Dinamo prelazi u formaciju s četiri braniča.

image

Slavlje Salzburga

KERSTIN JOENSSON Afp

71‘ - GOL! Okafor je siguran realizator - kratak zalet, lopta u jednu, Livaković u drugu stranu i Salzburg vodi 1:0.

68‘ - JEDANAESTERAC ZA SALZBURG! Moharrami hrvačkim zahvatom ruši Ulmera i latvijski sudac ekspresno pokazuje na bijelu točku. Pritom Moharrami dobiva žuti karton.

66‘ - Moharrami poklanja loptu u noge Ulmeru, i to u vlastitome šesnaestercu, ali Theophile ispravlja njegov kiks.

61‘ - Atraktivan potez Petkovića - petom je gurnuo Ivanušeca u prostor, međutim već su ga sustigli braniči Salzburga.

58‘ - Kontra Dinama! Povukao je Ljubičić i osvojio dobar dio terena, lavovski je posao odradio i Oršić koji je odvukao nekolicinu igrača, da bi Dinamov Austrijanac opalio s ruba šesnaesterca - preko grede.

55‘ - Strašna šansa Salzburga! Šeško je nakon kornera silovito iz blizine tukao glavom i pogodio Livakovića - točno u lice! U nastavku pokušava i Okafor, ali samo preko grede...

Leži Livaković na travnjaku i ukazuje mu se pomoć, čini se da je samo ošamućen te da će sve biti u redu.

image

Ante Čačić

MATIJA DJANJESIC Cropix

53‘ - Pokušaj Sučića iz slobodnjaka, lakoćom hvata dobro postavljeni Livaković.

50‘ - Opreznije su domaćini ušli u nastavak. Čini se kao da su dobili upute da ne srljaju i ne ulaze u nepotreban rizik.

46‘ - Vraćamo se u Salzburg. Suprotno očekivanjima, nema promjena u sastavima.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Enorman napor uložili su Dinamovi braniči na samome startu kako bi zaustavili rastrčane i agresivne Austrijance. Igrači Salzburga predvođeni ‘kreativcem‘ Sučićem krenuli su visokim presingom i tražili rani pogodak. Bio je to period brojnih pogrešaka Modrih koje su srećom bezbolno apsolvirali. U nastavku su Čačićevi nogometaši sve uspješnije parirali Šešku, Okaforu, Ulmeru i društvu. Ljutiti trener Jaissler poslao je gotovo sve rezervne igrače na zagrijavanje tako da uskoro možemo očekivati određene promjene kod Bikova.

Vrijedi istaknuti i neumornu podršku BBB-a koji su praktički ‘prisvojili‘ Red Bull Arenu.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

45‘ - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44‘ - Na Capaldovu povratnu pravovremeno uspijeva uklizati požrtvovni Ljubičić i izbaciti u korner.

42‘ - Oštar ubačaj Šeška! Opasno je prizemno centrirao slovenski centarfor s desnoga krila, srećom nikoga nije bilo na drugoj vratnici...

38‘ - Trener austrijske momčadi Matthias Jaissle poslao je gotovo sve svoje zamjene na zagrijavanje. Očigledno je da će uskoro doći do kakvih promjena u sastavu.

image

Matthias Jaissle, trener Salzburga

MATIJA DJANJESIC Cropix

36‘ - Šansa Modrih! Na Mišićev centaršut iz slobodnjaka pokušao je Ademi glavom, nažalost neprecizno...

35‘ - Povezao je Dinamo nekoliko dobrih kombinacija i uzvratio Bikovima, posjed lopte je 52 % - 48 % u korist RB Salzburga.

32‘ - Theophileov pomalo bezopasan pokušaj s desetak metara blokiraju Austrijanci.

image

Bruno Petković

MATIJA DJANJESIC Cropix

27‘ - Bruno Petković zbog udaranja laktom u glavu Amara Dedića, u jednome zračnom duelu, dobiva žuti karton.

24‘ - Nova gužva u šesnaestercu Dinama! Još je jednom dobro reagirao Livaković i raščistio ispred peterca.

image

Dominik Livaković

MATIJA DJANJESIC Cropix

23‘ - Dvaput šutira Ulmer, jednom ga blokira Ademi, a jednom Theophile. Izvukli su se sada dinamovci u ovoj opasnoj situaciji...

21‘ - Izvrsna akcija Modrih završila je ubačajem Luke Ivanušeca za Brunu Petkovića kojemu bježi lopta u gol-aut. Ipak, čini se da je Dinamo došao ‘do daha‘ i konsolidirao redove nakon strahovitog početnog presinga Bikova.

19‘ - Izvrsno igra raspoloženi Ljubičić - prošao je lijevim krilom i tražio nekoga u petercu, međutim Köhn pravovremeno izlazi s gol-crte.

image

Robert Ljubičić

MATIJA DJANJESIC Cropix

17‘ - Novi šokovi za Modre, Livaković spašava! Sučić je uz malo sreće prošao pored Theophilea i gađao iz mrtvoga kuta, a Livi zatvara svoj kut! U nastavku šutira i Okafor, neutralizirali su ga uspješno Livaković i braniči Modrih...

16‘ - Prijeti Salzburg! Šeškov opasan udarac glavom odlazi pored gola...

13‘ - Šansa Modrih! Ivanušec je pobjegao posljednjoj liniji domaćih, iz teške pozicije tuče ljevicom, no Köhn smireno intervenira.

12‘ - Novi kiks Dinamove obrane pod velikim pritiskom Salzburga! Muče se dinamovci s agresivnim Austrijancima koji zasad ne kažnjavaju ovakve propuste... Jedina svijetla točka u ovim su trenucima navijači zagrebačke momčadi koji su u potpunosti nadglasali Austrijance i Red Bull Arenu pretvorili u maksimirsko grotlo!

image

Sadegh Moharrami

MATIJA DJANJESIC Cropix

10‘ - Kakva pogreška Theophile-Catherinea! Nakon krivog dodavanja opet Sučić gura Okafora u šansu, no požrtvovni Moharrami stiže popraviti taj gaf francuskog braniča Dinama...

8‘ - Miiišiiiiiiiić!!! Strahovito je opalio iz daljine, a njegov projektil čupa ispod grede vratar Salzburga!

image

Josip Mišić

MATIJA DJANJESIC Cropix

7‘ - Ademi griješi! Gubi loptu kapetan Modrih u zoni ispred vlastitog šesnaesterca, otima mu Sučić posjed i odmah traži Okafora, ali uspijevaju to na vrijeme zatvoriti braniči Dinama.

5‘ - Presing Salzburga! Sada je Luka Sučić isprobao svoj udarac iz daljine, srećom odlazi to visoko na tribine.

image

Kevin Theophile-Catherine, Benjamin Šeško i Dominik Livaković

KERSTIN JOENSSON Afp

4‘ - Novi dvoboj Šeška i Perića, Dinamov ga nogometaš čita i izlazi kao pobjednik.

3‘ - Šeško pokazuje kakav je sjajan tehničar - ‘prodaje tunel‘ Periću koji ga ruši uz aut-liniju.

2‘ - Rani pogodak traže Austrijanci... Kjaergaardov pokušaj ljevicom iz daljine lakoćom hvata Livaković, ali vidno su razigrani domaći, razletjeli su se po cijelom terenu.

18.45: Počela je utakmica na Red Bull Areni... Sretno, Modri!!!


18.43: Uoči susreta održana je minuta šutnje za poginule navijače u stampedu na nedavnoj utakmici na stadionu Kanjuruhan u Indoneziji.

18.30: Luka Sučić je na jučerašnjoj presici izjavio: "Kao hrvatskom reprezentativcu, za mene je poseban osjećaj igrati protiv hrvatske momčadi i protiv nekih suigrača i prijatelja. Svi se jako veselimo ovoj utakmici."

18.15: Večerašnju sudačku postavu predvodi 37-godišnji Andris Treimanis koji je nedavno sudio Hajduku u Konferencijskoj ligi. Više o njemu pročitajte OVDJE.

18.00: Večeras se na Red Bull Areni očekuje 28,864 navijača. Taj je stadion neosvojiva tvrđava gotovo pune dvije godine - naime, nitko ih na domaćem terenu nije svladao u cijeloj 2021. i 2022. godini!

image
MATIJA DJANJESIC Cropix

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj! Kod Dinama, jedna je promjena u odnosu na najave. Prednost je ispred Lauritsena na stoperu dobio Theophile-Catherine. Modri će igrati u formaciji 3-5-2, a kod domaćina nema promjena. Od prve minute krenut će mladi reprezentativac Hrvatske, Luka Sučić, dok je Roko Šimić na klupi za pričuve.


Linker
20. travanj 2024 13:53