Dario Šimić

 Srđan Vrančić/Cropix
JOŠ NIJE POTPISAO

Šimić je mislio da će biti nadređen i Čačiću, no njegov će posao u Maksimiru biti potpuno drugačiji

Dolaskom u Dinamo vjerojatno je očekivao da će imati i neke druge ovlasti
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. ožujak 2023. 07:12

Još uvijek nema vijesti o potpisu ugovora novog člana Uprave maksimirskog kluba, Darija Šimića. Očito je to zbog toga što negdašnji hrvatski nogometni reprezentativac i Dinamov branič još nije definirao svoj status, odnosno, želi saznati koje su mu dužnosti i za što je odgovoran u plavom klubu.

Kad je kooptiran u Upravu očekivalo se da će on kao član Uprave za sport biti nadređen treneru i sportskom direktoru Anti Čačiću, te da će u krajnjem slučaju odlučivati i o njegovoj sudbini. Za sada ne dolaze informacije da će to biti tako.

Prema nekim našim saznanjima, Šimiću se nudi formiranje skautske službe za seniorski pogon kluba, te reorganizacija nogometne škole u suradnji s ostalim članovima Uprave. Šimić bi i nadgledao trenažne procese i selektirao kadrove u nogometnoj školi.

Dakle, njegova zaduženja bila bi zapravo više fokusirana na Dinamovu nogometnu školu, a bio bi glavni čovjek za skauting. Možemo samo razmišljati da je dolaskom u Dinamo držao da će imati i neke druge ovlasti, one koje se protežu na trenera seniorske momčadi, odlučivanje o transferima...

Ipak, sportski direktor ostaje Ante Čačić, pa će se tu negdje morati pronaći zajednički jezik i precizno definirati uloge. O tome će se sigurno još voditi razgovori.

U međuvremenu, pisali smo već, Dinamo je oformio je radnu grupu za izradu novoga klupskog Statuta.

Skupinu čini osam članova čiji će rad koordinirati Vladimir Gašparović. U sastavu radne grupe, uz Gašparovića, nalaze se i Ognjen Naglić, Zdravko Kačić, Saša Pavličić-Bekić, Goran Đulić, Zrinko Čustonja, Dragutin Nemec i Ivan Nauković.

Radna grupa započet će s radom odmah u cilju izrade što boljeg klupskog Statuta.

Linker
29. svibanj 2023 14:38