GORAN MEHKEK Cropix
EMISIJA STADION

Strahonja prokomentirao dvije situacije iz Maksimira: ‘Ne razumijem zbog čega nije intervenirao VAR‘

Suđenje Bebeka u Puli, u utakmici Istre i Gorice, ocijenio je odličnim. Oko kaznenog udarca za domaćine nije bilo dvojbe
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. svibanj 2023. 22:15

Šibenik je teško stradao u Maksimiru, ali trebao je dobiti priliku da ga ublaži. Naime, sudački ekspert Hrvatske radiotelevizije Mario Strahonja kazao je kako je momčad sa Šubićevca oštećena za jedan nedosuđeni kazneni udarac nakon igranja rukom Moharramija. To je bio i jedini sudački previd u čitavom kolu.

- Lopta je išla u mrežu, ruka je previše bila odvojena od tijela, trebala se javiti VAR soba, ne razumijem zbog čega nije bilo intervencije - kazao je Strahonja, a onda se kratko osvrnuo i na igranje rukom Šutala u kaznenom prostoru.

- To je definitivno bila dobra procjena, lopta se u ovoj situaciji prvo odbila od noge, a ruka je potom krenula u poziciju one potporne i tu definitivno nije bila riječ o kaznenom udarcu.

Suđenje Bebeka u Puli, u utakmici Istre i Gorice, ocijenio je odličnim. Oko kaznenog udarca za domaćine nije bilo dvojbe.

- Naknadna snimka potvrdila je kako je Tomečak igrao rukom, da ga je lopta pogodila u predjelu šake. Izvrsna reakcija VAR sobe u konkretnom slučaju - kazao je Strahonja koji se osvrnuo i na situaciju u nadoknadi vremena kada je Bebek prvo dosudio kazneni udarac za Goricu, a onda odluku preinačio u indirektan udarac.

- Svi su na prvu imali dojam kako je riječ o kaznenom udarcu, međutim VAR soba je pažljivo pogledala situaciju i uvidjela da doista nema kontakta. Obrambeni igrač visoko je podigao nogu, u razini glave što znači da je igrao na opasan način prema suparničkom igraču i jedina moguća odluka je neizravni slobodni udarac. Vrlo, vrlo dobra reakcija VAR sobe - zaključio je Strahonja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 00:03