MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp
NEPOBJEDIVI VLADIMIR

Čudesna serija sina legendarnog Bake Sliškovića, tko bi ga mogao smijeniti? ‘Ancelotti se sad trese...‘

Ruski mediji na sav glas hvale sina legendarnog nogometaša za učinak na klupi Spartaka
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. svibanj 2024. 14:47

Vladimir Slišković (41) - sin neponovljivog Blaža Sliškovića - sve je veća priča u Rusiji. Trener koji je pomalo slučajno dobio šansu voditi Spartak iz Moskve već ima novi nadimak - Nepobjedivi! Za sada to ide ovako. Pet utakmica - nula poraza (tri pobjede i dva remija) za trenera koji je u kriznoj situaciji preuzeo Spartak. Činilo se da momčad leti u ponor, no pokazalo se da im je potrebna samo ruka trenera koji zna svoj posao.

Čelnici na mukama

Slišković je navijače u novi trans bacio u srijedu, kada je u polufinalnoj utakmici Kupa Spartak kao gost velikog konkurenta Dinama slavio 2:0. Dinamo je treći na prvenstvenoj ljestvici, a Spartak četvrti, s pet bodova manje. Rusi posebno veličaju Sliškovića zato što je nakon teškog nedjeljnog velikog derbija u kojem je Spartak pobijedio Lokomotiv (3:2), u Kupu izveo momčad s čak šest novih igrača. I opet je pogodio.

image

Vladimir Slišković

MIKE KIREEV Nurphoto Via Afp

I sada su čelnici Spartaka na pravim mukama. Puno se u ruskim medijima piše o tome kako se Slišković ne razmatra kao glavni trener za iduću sezonu. Nema iskustva, to mu je najveći nedostatak. Međutim - pitaju se kroničari Spartaka - što ako Vladimir ostane nepobjediv? Ili barem samo uzme Kup, što onda? Hoće li u Spartaku doista početi tražiti bolje od odličnoga? Slišković je na putu do finala najprije eliminirao moćni Zenit, a onda i Dinamo.

“Teško je i zamisliti kako otpustiti Sliškovića nakon ovakvih rezultata”, pišu Rusi.

“Spartakova je igra zabavna, a Slišković sve bliži ostanku na klupi, kako ga smijeniti?”, napisao je poznati TV voditelj Dmitri Guberniev na svom profilu.

A što kaže Slišković? Za sada - po njegovim riječima - uopće ne razmišlja o svojoj budućnosti u klubu. I usput se i on očito dobro zabavlja.

Pohvale Aršavina

“Ne gubim na klupi Spartaka? Opako, Ancelotti se sad trese kad to čuje. Govori li se sve više o mom ostanku na klupi? Kad kažem da ne razmišljam o tome, nitko mi ne vjeruje. Ali iskreno ne razmišljam o tome”, rekao je Slišković.

Slišković je, pišu Rusi, sjajan na psihološkom planu. Zna kako prisiliti igrače da “ostave srce” na terenu. Spartak je u najtežem dijelu kalendara kompletne sezone, ali “crveno-bijeli” su bez poraza u pet teških utakmica, redom derbija.

image
ALEXEY FILIPPOV/SPUTNIK/PROFIMEDIA Alexey Filippov/sputnik/profimedia

“Znao sam da moram razgovarati s igračima i opustiti ih. Počeli su se bojati. Rekao sam da se greške događaju i da ima perioda kad ti ništa ne ide kako treba. Puno sam pričao s njima i to je, barem za sada, pomoglo”, podijelio je Vladimir tajnu uspjeha.

“Prije svake utakmice svima kažem: “Ako niste spremni ostaviti srce na terenu, onda što god ja rekao, ili što god pripremili na taktičkom planu, ništa neće proći. Kada je igrač spreman i koncentriran, kada doista daje sve od sebe, tek tada se dolazi do rezultata.”

Sliškovića hvale i suparnici. Tako je zamjenik generalnog direktora Zenita, legendarni Andrej Aršavin, poprilično nahvalio trenera koji ih je izbacio iz Kupa.

“Spartak je pod Sliškovićem postao organiziran i discipliniran. Do sada su sve njegove ideje bile uspješne. On donosi odluke koje očito u svlačionici jasno prije svake utakmice, a igrači to prihvaćaju”, rekao je Aršavin.

Je li sve to dovoljno da čelnici Spartaka ostave Sliškovića na poziciji trenera i za sljedeću sezonu? Ishod je za sada jako neizvjestan...

Linker
05. svibanj 2024 14:47