Maxime Bernauer

 RONALD GORSIC Cropix
PODIJELJENA MIŠLJENJA

‘Svaka čast Dinamovom čelništvu na tom potezu. A ovo što se radi Bernaueru je linč. Odigrao je fenomenalno‘

U novom izdanju ‘Sportskog jutra‘ u fokusu su bili istaknuti akteri Dinamovog remija s Monacom
Piše: SNObjavljeno: 04. listopad 2024. 12:15

Sportska televizija (SPTV) i Sportske novosti zajedno rade emisiju "Sportsko jutro" koja se na SPTV uživo emitira od 10 sati, dok reprizu emisije možete pogledati na istom programu od 17 sati. "Sportsko jutro" emitira se svakim radnim danom u dva navedena termina.

Dinamo je u drugom kolu Lige prvaka došao do prvih bodova u najelitnijem klupskom natjecanju. Na Maksimiru su s Monacom odigrali 2:2, a dva najistaknutija aktera bili su strijelci Martin Baturina i Petar Sučić, igrači kojima se predviđa velika budućnost.

- Može se ponoviti ista priča kao s Olmom, kojeg je Bjelica u svom prvom mandatu ‘izgradio‘ u igrača kakav je danas. Tko god išta zna o nogometu, u Baturini vidi velikog igrača i budućeg nositelja hrvatske reprezentacije. To je dečko iznimnog talenta i dokazana vrijednost, pod Bjelicom bi trebao biti ‘prava stvar‘. Vidjeli smo protiv Monaca da i protiv najboljih europskih momčadi ima što za reći na terenu. Doduše, gledamo vjerojatno njegovu zadnju sezonu u SHNL-u - započeo je novinar Sportskih novosti Damir Dobrinić.

Dinamo je ovog ljeta ‘bacio kocku‘ zaustavivši prodaju Baturine i Sučića.

- ‘Kocka‘ je vrlo dobro bačena. To je pravi potez Dinama, to su dečki koji su reprezentativci. Jesu mladi, očekuje se od njih da budu nositelji igre, što oni i jesu. Svaka čast Dinamovom čelništvu sa Zajecom na čelu. Bilo je priča da je Baturina nervozan nije prodan, no sada, pogotovo dolaskom Bjelice, može biti jako zadovoljan.

U istaknutog aktera utakmice s Monacom prometnuo se i Maxime Bernauer, doduše, u nešto negativnijem tonu. Zbog skrivljenog jedanaesterca i lošije reakcije kod prvog gola, našao se na udaru određenog dijela javnosti i medija.

- Zadnjih dana krenuo je veliki val nezadovoljstva prema njemu, neki bi to nazvali i linčom. Bernauer nije plaćen da bude prvi stoper, nije doveden kao zvijezda. Zarađuje oko 350.000 eura neto godišnje što spada u srednji rang svlačionice. Imam dojam da je uz sve kiksove koji ga prate, utakmicu protiv Monaca odigrao fenomenalno. Krivit ga za prvi gol je besmisleno, dok ga je kod drugog gol cjelokupna obrambena reakcija dovela do toga da on mora rješavati problem i da je tu sve ‘fifty-fifty‘ - poručio je novinar Jutarnjeg lista Tomislav Juranović i dodao:

- Dinamo je prošle sezone na putu do duple krune igrao upravo s ‘bivšim kikserom‘ Kévin Théophile-Catherineom i ‘novim kikserom‘ Bernauerom. Bernauer je u ključnim utakmicama sezone, protiv Betisa i Hajduka na Poljudu igrao bez greške. Ako Dinamo i ima klinca koji bi ga sada zamijenio, recimo Jakova Gurlicu, Morena Živkovića ili Leona Jakirovića, za kojeg se priča da je nevjerojatno dobar, jasno je da ti klinci još nisu na razini da istisnu Bernauera ili tu jednostavno postoji sistemska greška.

Nadovezao se na njega Damir Dobrinić.

- Skloni smo brzim promjenama mišljenja, Baturina je jednu utakmicu loš, jednu je Maradona. Stoperska pozicija je zeznuta, kad pogriješiš si na stupu srama. Nek se Bernauer bori, dogodi se i puno većim stoperima da pogriješe, a Bjelica zasigurno stoji uz njega. Jasno je da ga kao stranca drugačije gledaju - rekao je Dobrinić na što se Tomislav Juranović nadovezao:

- Medijski sektor je pun pljuvačine prema strancima, nije to izričito vezano za Hrvatsku, recimo Lovren je u Francuskoj dobivao strašne kritike. To je puno dublja priča i problematika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. listopad 2024 15:10