Darko Podnar (desno)

 GORAN MEHKEK/Cropix
Tomislav Juranović
OBRAČUNI S ‘KOSTURIMA‘

Troje ljudi ostalo je ‘zaključano‘ u Dinamu, član Uprave već je napadao sportskog direktora?!

Pitanje novog sportskog direktora Marka Marića ujedno je i pitanje za Darka Podnara. Evo i zašto
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 19. ožujak 2024. 07:18

Nije bilo logično očekivati "sječu" u Dinamu. Razloga je i previše. Ono osnovno baziralo se na stabilnost, važnu i za buduće pregovore s financijskim institucijama, a sekundarno, i zbog stabilnosti unutar kluba.

Logično se pritom čini čekanje izvješća Uprave, pa i promoviranja u to tijelo čovjeka zaduženog za financije, čime Manenica, uz dopredsjednika Skendera, te najavljeni ured za financijska pitanja, dobiva strašno važan zadatak - sada, nakon dvadesetak godina duboko skenirati Dinamove financije, čime će se dobiti kvalitetna slika Dinamove budućnosti: može li se maksimirski klub riješiti relikta prošlosti, života na "ler", revolving kredita, odnosno prilično fluktuirajućeg proračuna koji ovisi o strahovitom broju faktora, čime je nemoguće da bude fiksno stabilan. I je li doista točno da je sama "unutarnja" revizija jednom postala otegnuta okolnost za zamišljenu privatizaciju kluba, koju su proklamirali sada već bivši čelnici?

U intervjuu koji po klub uopće ne smije izaći u javnost, Podnar je rekao da je rezultat sportske politike kluba u ljetnom prijelaznom roku krajnje suspektni produkt Šimića i Marića

Sama potvrda te tvrdnje dovoljno bi rekla s koliko se kostura Dinamo tek mora obračunati, odnosno koliko je živio u svijetu "Davida Copperfielda", spremnog na razne financijske trikove kako bi ostao solventan te tržišno i rezultatski jak. U svijetlu svega toga, činjenica da su neki novi "modri" praktički "zaključali" Vlatku Peras te njene pobočnike Podnara i Tomačića, dovoljno govori. Što u ovome času misli Vlatka Peras, pitanje je za milijun dolara... No čak i financije nisu jedine ako analiziramo prve poteze nove Dinamove vlasti. Ova "plava Vlada", naime, na mjesto vršitelja dužnosti sportskog direktora imenovala je, dakle, Marka Marića.

image

Marko Marić (lijevo)

RONALD GORŠIĆ/CROPIX

- Sjajan kadar, posao u Školi je za skinuti kapu - reći će nam, pritom, jedan klupski insajder, pritom, ipak, postavljujući pitanje:

- Ne znam, međutim, može li se dovoljno rastegnuti da drži oba ključna sektora, jer to je strašan posao. U Školi još ima posla, a pitanje sportskog direktora je krucijalno. Nadam se da može - zaključuje izvor Jutarnjeg, ne ostavljajući pitanja ispod tepiha.

Naime, pitanje Marića ujedno je i pitanje - Podnara. Član Uprave koji je, priča se, i sam sudjelovao vrlo aktivno i strastveno sudjelovao u transfernim procesima, naime, u jedinom je intervjuu za medije, za Germanijak, u nečemu što po klub inače uopće ne smije nikad izaći u javnost, kazao, između ostaloga, kako je konačni rezultat sportske politike kluba u ljetnom prijelaznom roku krajnje suspektni produkt Darija Šimića, ali i - Marka Marića.

Konkretno, u slučaju Alžirca Titraouija, gdje tada Podnar postavlja pitanje ne samo sumnjive kvalitete već i potencijalnih marifetluka. Te da su klub spasili Peras i on, a valjda i Tomačić. Taj intervju sada ponovno postaje važan, jer radi se o ljudima koji bi već danas trebali funkcionirati za dobrobit Dinama. Pitanje glasi: je li to nakon svega uopće moguće.

Linker
25. travanj 2024 21:33