Oproštaj Inieste od Vissel Kobea

 AFP/AFP/PROFIMEDIA Afp/afp/profimedia
EMOTIVAN RASTANAK

U oproštaju ikone istaknuo se potencijalno budući član Dinama, tribine Iniesti priredile spektakl na rastanku

Iako ima 39 godina, jedan od najboljih veznjaka u povijesti uskoro bi mogao pronaći novi klub
Piše: Andro PolićObjavljeno: 01. srpanj 2023. 20:27

Točno za deset dana obilježit će se 13. godišnjica najsvjetlijeg trenutka njegove karijere. U 116. minuti finala Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, Andrés Iniesta načeo je nizozemsku mrežu i odveo Španjolsku na krov svijeta. Danas, s 39 godina na leđima, legendarni veznjak oprostio se od japanskog kluba Vissel Kobe, odigravši posljednji susret protiv Hokkaido Consadole Sappora.

- Zahvalan sam na ljubavi i poštovanju koje su mi navijači pokazali. Svašta sam doživio u ovih pet godina, što je jako puno vremena - rekao je prije posljednje utakmice.

Na stadionu Noevir okupilo se gotovo 28 tisuća gledatelja, koji su ovacijama pozdravili bivšeg veznjaka Barcelone, a on je igru napustio u 57. minuti utakmice. Prilikom izlaska, predao je kapetansku traku, pozdravio se sa suigračima i naklonio se tribinama koje su mu poklonile "standing ovation". Ujedno, prije utakmice priredili su mu spektakularnu koreografiju, a još nije poznato gdje bi mogao nastaviti karijeru, s obzirom na to kako nije spominjao konačni "zbogom" nogometu. U Japan je otišao 2018., skupivši u tih pet godina 134 nastupa za klub.

No, izuzev Inieste, utakmica nam je bila zanimljiva i iz još jednog razloga. Naime, na suprotnoj strani od jednog od najboljih veznjaka u povijesti stajao je Takuro Kaneko. "Devetka" Sappora hrvatskoj je nogometnoj javnosti zanimljiva jer se našla na meti Dinama. Kao što smo pisali, Modri žele dovesti 25-godišnjeg Japanca, a on je na Iniestinom oproštaju ostavio vrlo dobar dojam.

Prema Sofascore statistici, bio je uvjerljivo najbolji igrač svoje momčadi (s ocjenom 7,9), a kod pogotka Sappora ubacio je loptu, nakon čega je suparnički vratar loše reagirao i servirao Supachoku Sarachartu priliku za pogodak.

image

Statistika Kaneka u utakmici protiv Vissel Kobea

SOFASCORE

image

Statistika Kaneka u cijeloj sezoni

SOFASCORE

Linker
03. svibanj 2024 01:31