VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
STRAH OD INCIDENATA

UEFA sprema zabranu gostovanja navijačima Dinama? Evo što zapravo predstavlja problem

Navijači AEK-a pobratimljeni su s kolegama iz Marseillea, jednako kao i oni Panathinaikosa i Dinama
Piše: SNObjavljeno: 31. srpanj 2023. 00:05

Očekuje se da će mogući susret 3. pretkola Lige prvaka između Panathinaikosa i Marseillea, kao i utakmica AEK-a protiv zagrebačkog Dinama, proći bez prisustva gostujućih navijača jer postoji bojazan od velikih incidenata, pišu grčki mediji.

Sve ukazuje na to da će Panathinaikos proći u sljedeću fazu kvalifikacija za Ligu prvaka gdje bi se trebao sastati s Olympique Marseilleom.

AEK će se, pak, kako sad stvari stoje, naći na putu zagrebačkom Dinamu. Modri su s 4:0 slavili protiv Astane, dok Atenjani čekaju boljeg iz tog dvoboja.

Ista je situacija s Marseilleom koji ide na pobjednika para Panathinaikosa i Dnjepra. Budući da su Grci slavili s 3:1 u gostima, očekuje da je uzvrat samo formalnost.

Problem zapravo predstavlja međusobna povezanost navijača tih klubova. Naime, navijači AEK-a pobratimljeni su s kolegama iz Marseillea, jednako kao i navijači Panathinaikosa i Dinamovih BBB-a, što donosi rizik od potencijalnih nereda.

Utakmice će se igrati 8. i 9. kolovoza, a to znači da bi policija u ta dva dana morala organizirati kontrolu mogućih sukoba četiriju izrazito dobro organiziranih navijačkih frakcija.

Kako bi UEFA izbjegla takav scenarij, očekuje se donošenje odluke o zabrani dolaska gostujućih navijača na spomenute utakmice.

Linker
18. svibanj 2024 14:41