Carlo Ancelotti i Nenad Bjelica

 MICHAEL TAEGER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Michael Taeger/imago Sportfotodienst/profimedia
ČEKA GA NAJGORI PROTIVNIK

Utakmica u drugom planu, a Bjelica glavna zvijezda sa suprugom Senkom, sinom i - Ancelottijem

Dinamov strateg je očito u Austriji ostao zapamćen kao hit-trener velike vrijednosti.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. listopad 2024. 16:46

Stigli smo u utorak poslijepodne u Salzburg, malo prelistali neka tiskana izdanja i došli do zaključka da utakmica u gradu soli nije niti približno u medijskom smislu zanimljiva kao recimo ona Sturm - Sporting. Međutim, glavna zvijezda jest Nenad Bjelica, koji neće zbog kazne biti na klupi Modrih.

U Kronen Zeitungu u prvom planu je intervju s Bjelicom, skoro na dvije stranice, a dominiraju fotografije Dinamovog trenera sa suprugom Senkom i sinom Lukom, te s - Carlom Ancelottijem.

Bjelica je očito u Austriji ostao zapamćen kao hit-trener velike vrijednosti. Sama utakmica najavljena je u kratkom tekstu ispod intervjua s Bjelicom, zapravo je malo veći “okvir”. Za razliku od ogleda Sturma s Portugalcima koji se u najavi rastegao na sportskoj duplerici.

Inače, kad smo već kod najave utakmice, taj maleni tekstić počinje s riječima “nula bodova, nula golova”. Radi se naravno o Salzburgu, koji je izgubio u prva dva kola od Sparte iz Praga s 0:3 i Bresta s 0:4. Austrijske kolege iz Kronen Zeitunga nisu baš nešto impresionirani Salzburgom, po onome što smo vidjeli, kao da veće šanse daju - Dinamu.

Nije utakmica nešto previše najavljena niti u domaćem Salzburger Nachrichtenu, gdje su u prvom planu izbornik Austrije Ralf Rangnick, tenisač Dominic Thiem i Formula 1...

Sraz Salzburga i Modrih je opet pri dnu stranice. Navodi se u tom tekstu da je za utakmicu prodano 23 tisuće ulaznica, te da su Dinamovi navijači dobili 1500 ulaznica. Ovdje su ipak nešto optimističniji nego u Kronen Zeitungu, nadaju se da je Dinamo prilika za osvajanje prvih bodova u Ligi prvaka. Kad se radi o plavim navijačima, u utorak smo ih na ulicama grada vidjeli tek nekoliko, srijeda je dan kad će stići “navijački druk” iz Zagreba i drugih dijelova Hrvatske.

Najgori suparnik Nenada Bjelice

Protiv tri je kluba u svojoj karijeri Nenad Bjelica upisao po šest trenerskih poraza, od Rijeke u 20 dvoboja i od Austrije Lustenau u 14, ali ni s kim nema tako loš skor kao sa Salzburgom.

Sedam utakmica, šest poraza uz jedan remi i gol-razliku 6:24, upisao je Dinamov trener protiv današnjeg suparnika svoje momčadi koju zbog kazne neće moći voditi s klupe. Dok je vodio Wolfsberger AC, Bjelica je imao skor 0-1-3, poraze 0:2, 1:4 i 2:6 uz remi 1:1, a potom je kao trener bečke Austrije poražen sva tri puta (1:5, 1:2, 0:4). (dd)

Linker
23. listopad 2024 16:46