RONALD GORSIC Cropix
KADROVSKA KRIŽALJKA

Veliko pojačanje Dinama na čekanju, Čačić momčadi priključio modrog dragulja, a bivši hajdukovac ide u 2. HNL?

Osim na terenu kao trener Ante Čačić radi i kao sportski direktor maksimirskog kluba...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. veljača 2023. 09:29

Tople, hladne, površinske, dubinske... Sve su to morske struje kojih ima ogroman broj. Dinamo nije more, ali struja ima koliko hoćete. Prva, druga, treća, četvrta... Gotovo svaki dan u medijima pojavi se neka nova. Struja ili opcija, kako hoćete. Koja će na kraju stresti Maksimir i plavi klub, još uvijek nije poznato. S mnogih strana puštaju se razni probni baloni, ispituje bilo javnosti, navijača.

Uskoro rješenje

Zasad u plavom domu čekaju pravorijek sportske inspekcije, koja je odradila svoj nadzor u Dinamu i sad valjda slaže saznanja i dojmove. Nema baš brzinu Mbappea, ali ona igra na “polako i sigurno”.

Njen pravorijek, prema našim saznanjima, očekuje se za sedam-osam dana, pa bi valjda sve trebalo biti jasnije, a mi svi skupa nešto pametniji. Nalaz ili dijagnoza sportske inspekcije bit će na neki način uvod u održavanje Skupštine Dinama u ožujku. Nakon koje bi se onda definitivno trebalo znati tko će slaviti u borbi za Dinamo, a čija će majka “crnu vunu plesti”.

Dok kancelarije u plavom domu čekaju sportsku inspekciju, Dinamo čeka Istru 1961.

Iako je bodovna prednost na ljestvici ogromna u odnosu na Hajduk, sasvim je jasno da navijači Modrih u petak (Maksimir, 17 sati) žele vidjeti bolji Dinamo nego što su ga gledali u prva tri kola nastavka prvenstva, a pogotovo protiv Gorice i Slaven Belupa. Igra se mora unaprijediti, to je jest jasno. Trener Ante Čačić to namjerava i napraviti, pa živi bili i vidjeli kako će to sutra izgledati.

Omeragić na čekanju

Osim na terenu kao trener, Čačić radi i kao sportski direktor, on je taj koji pregovara oko možebitnog angažiranja švicarskog stopera Bećira Omeragića. Kad smo već kod zimskog mercata koji u Hrvata završava 15. veljače, i dalje nema novosti u Maksimiru. Ipak, ipak ima nekih vijesti kad se radi o mladom veznjaku maksimirskoga kluba Marku Brkljači.

Naime, glavni Rudešov menadžer Silvijo Marić, bivši Dinamov igrač i hrvatski reprezentativac, bio je na razgovorima u Maksimirskoj 128. Rudeš, vodeća momčad Druge lige ili Prve NL kako hoćete, glavni je pretendent na ulazak u HNL, a željeli bi u svojim redovima vidjeti Brkljaču, mladića koji je svojevremeno iz Hajduka stigao u Maksimir.

image

Marko Brkljača je dres Hajduka zamijenio Dinamovim

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Dubrava ili Jarun

Brkljača je bio na pripremama Dinama u Rovinju, radi se o velikom talentu kojemu je potrebna minutaža, a teško je vjerovati da će je ovog proljeća imati dovoljno s prvom momčadi koju vodi Ante Čačić, tako da bi mladić mogao proljeće provesti u dresu Rudeša. Definitivni dogovor još nije postignut, ali radi se na tome. Ima, doduše, i priča da bi Brkljača mogao na posudbu u neki drugi drugoligaški ZG-klub, recimo - Dubravu ili Jarun.

Inače, stiže i vijest da je Ante Čačić nakon Gabrijela Rukavine prvoj momčadi definitivno priključio i mladog stopera Jakova Gurlicu.

Ulaznice za Istru

Dinamo u peta, 10. veljače 2023. godine, na stadionu Maksimir igra susret 21. kola SuperSport HNL-a protiv Istre 1961. Prodaja ulaznica počinje u četvrtak u 11.00 sati, a utakmica je na rasporedu u 17.00. Cijene ulaznica su sljedeće:

Tribina sjever dolje 5€

Tiribna sjever gore 5€

Tribina zapad gore 7€

Tribina zapad dolje 10€

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 08:49