Grafiti s uvredama Domagoju Vidi

 SNIMIO čITATELJ
VIŠE OD SPORTA

‘Vida je postao ‘gnjida‘! Dokle ćemo dopuštati probisvijetima da to rade i praviti se da je u redu?‘

Nezadovoljni čitatelj je reagirao na puno veći problem od slavlja ili ne slavlja Vatrenog
Piše: SNObjavljeno: 21. kolovoz 2023. 13:51

Na službene mailove Hanza medije stiglo je i pismo jednog čitatelja koji nije skrivao nezadovoljstvo zbog uvredljivih grafita upućenih Domagoju Vidi koji je u 100. minuti zabio za 2:2 u susretu AEK-a i Dinama i tako Grke odveo u play-off Lige prvaka.

Vidu su neki nezadovoljni navijači Modrih optužili da je pretjerano slavio gol protiv kluba iz svoje zemlje u kojem je proveo značajne trenutke svoje karijere. Iako se kasnije pokazalo da Vida ipak nije slavio gol protiv Dinama, a čak se i ispričao Livakoviću što možete pročitati OVDJE, dio navijača ga je izgleda nepravedno označio kao izdajnika i zauvijek otpisao.

Tako su se na pojedinim lokacijama u Zagrebu pojavili uvredljivi grafiti na račun proslavljenog srebrnog Vatrenog, što je jednog našeg čitatelja toliko razljutilo da nam je odlučio poslati pismo koje prenosimo u cijelosti.

image

Grafiti s uvredama Domagoju Vidi

SNIMIO čITATELJ

"Vida pošto fasada?

Pišem ovo pismo kao rezultat frustracije činjenicom da je Dinamo izbačen od strane AEK-a iz Lige prvaka. Naime, ako niste znali, Domagoj Vida je u 100. minuti dao izjednačujući zgoditak koji je rezultirao time da Modri idu doma.

Unatoč tome što mi nogomet, a još više Dinamo, znače koliko i jučerašnje bacanje kugle u dalj na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti — informacije o Domagoju Vidi, modrima, izdajništvu i inim pizdarijama ne izlaze s naslovnica novina, portala, push notifikacija i obližnjih kvartovskih svratišta.

Međutim, u slučaju da čovjek i uspije živjeti svoj život bez zamaranja s plavima — pa nekako zatomi i mobitel i televiziju (za dućane i kioske smo se pobrinuli), čini se da u ovom bijednom gradu nema bijega od nogometa. Razlog moje frustracije naravno nije Domagoj CSS Vida, već bezobrazluk i kaubojstvo koje vlada Zagrebom. Jer htjeli vi znati rezultat Modrih ili ne, neki ulični balavac će se pobrinuti da poruka bude dostavljena.

Razlog moje frustracije su upravo takvi neodgojeni pojedinci koji si uzimaju za pravo iživljavati se na račun svih nas ostalih koji i dalje mantramo da napredak postoji i da vrijedi plaćanja svih poreza i prireza. Mi, naivci koji se nismo prijavili na babinu šupu 178 km udaljenu od mjesta gdje pijemo kavu, mi naivci koji plaćamo da netko ofarba tu zebru i popravi taj semafor, mi naivci koji iz vlastitog džepa dižemo kredite da bismo obnovili fasadu.

image

Grafiti s uvredama Domagoju Vidi

SNIMIO čITATELJ

Jučer je Vida postao "gnjida" i svi smo to saznali. Čitat ćemo o tome i sutra, i prekosutra, i za pet godina. Čitat ćemo o tome još dugo jer jučer je neki kreten odlučio grafitirati cijeli Britanski trg svojim zrncima mudrosti. Sokrat, Platon i Kizo iz Krajiške ulice, troje povijesnih ličnosti čije misli će mladi citirati.

Stoga moje pitanje ukratko glasi — dokle? Dokle ćemo dopuštati probisvijetima, maloljetnima ili punoljetnima, lijevima il desnima, niskima i visokima, da nam krase naše fasade? Realno, moje pitanje jako je jednostavno. Dokle ćemo se praviti da je to u redu, da to nije bitno ili da "nema načina" da se netko pozabavi tim budalama. Da se kamere ne mogu okrenuti na križanjima gdje smo ih postavili, da patrole ne mogu proći ulicama za koje smo ih platili, da eto, jednostavno baš nikako nije moguće pozabaviti se sankcioniranjem tih intelektualaca. Zar stvarno više nije dosta?

image

Grafiti s uvredama Domagoju Vidi

SNIMIO čITATELJ

Stoga moj podsjetnik ide smjer onih koje plaćamo, onih kojima je to u opisu posla, onih koje svoj posao jednostavno ne rade. Jer način postoji, ali očito ne i volja. Valjda su ljuti, jer je Dinamo ispao. Pa tko će uz to još paziti što se događa na Britancu.

– Budala koja sve ovo i dalje plaća", napisao je Mario.

Linker
29. travanj 2024 00:03