Detalj s dvoboja iz Dublina

 DONALL FARMER/PA IMAGES/PROFIMEDIA Donall Farmer/Pa Images/Profimedia
STIŽU BUGARI

VIDEO: Pogledajte kako je Dinamov sljedeći protivnik jedva izbjegao potpunu blamažu u Irskoj

Sljedećeg europskog suparnika Modrih s klupe vodi Hrvat, a za njega brani povremeni Vatreni.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. srpanj 2022. 07:21

Sljedeći protivnik zagrebačkog Dinama je momčad bugarskog prvaka Ludogoreca. Prvi ogled 3. pretkola Lige prvaka igra se već idućeg utorka od 21 u bugarskom Razgradu, dok će uzvrat biti 9. kolovoza na Maksimiru. Bugari su svoj uzvrat 2. pretkola protiv irskog Shamrock Roversa igrali u istom terminu kad i Modri protiv Škupija, a završilo je - porazom Ludogoreca.

Bugarski predstavnik posao je međutim riješio u prvoj utakmici kada je na svom stadionu svladao Irce s 3:0. Za očekivati je bilo da će Ludogorec kao izraziti favorit slaviti i u uzvratu, no Shamrock je poveo već u 21. minuti pogotkom Aarona Greenea.

>>> POGODAK GREENEA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Pred oko 6.500 gledatelja na Tallaght stadionu u Dublinu stvari su postale još zanimljivije kada je zbog drugog žutog kartona u 51. minuti morao izaći Show, veznjak Ludogoreca iz Angole. Vremena je do kraja bilo preostalo sasvim dovoljno da se dogodi prava, prvorazredna senzacija...

image

Detalj s dvoboja iz Dublina

DONALL FARMER/PA IMAGES/PROFIMEDIA Donall Farmer/Pa Images/Profimedia

>>> ISKLJUČENJE SHOWA POGLEDAJTE OVDJE <<<

No, Bugari su odolijevali sve do 88. minute ogleda kada je na 2:0 postavio Aidomo Emakhu. Bilo je prekasno... Shamrock je u preostalom vremenu krenuo ‘va banque‘, a u igri sve ili ništa Ludogorec je početkom sudačke nadoknade stigao do pogotka koji je otklonio sve dileme u završnim minutama. Lijepu je akciju golom okrunio Brazilac Cauly.

>>> POGODAK SHAMROCKA ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE <<<

>>> POGODAK LUDOGORECA ZA 2:1 POGLEDAJTE OVDJE <<<

Poznato je, Dinamo i Ludogorec dosad su odigrali četiri međusobna dvoboja u europskim kupovima. Prije 10 godina, Dinamo je upravo pod vodstvom Ante Čačića prošao Bugare u 2. pretkolu Lige prvaka. Tada je u maksimirskom uzvratu pogodak za 3:2 i prolazak dalje nakon remija (1:1) u Bugarskoj u 98. minuti postigao Domagoj Vida. U sezoni 13/14 Ludogorec je pobijedio Modre u oba dvoboja kroz skupinu Europske lige. U Bugarskoj je bilo 3:0, a u Zagrebu 2:1 za Bugare.

Vodi ih slovenski strateg hrvatskog podrijetla Ante Šimundža o kojem smo već napisali priču, a jedan od vratara u momčadi je i Simon Sluga. Nekadašnji čuvar mreže Rijeke i Lokomotive koji je za hrvatsku reprezentaciju upisao tri nastupa od siječnja ove godine član je Ludogoreca u kojeg je pristigao iz redova engleskog Luton Towna.

Linker
25. travanj 2024 17:02