Dinko Jeličić

 DAMIR KRAJAC Cropix
OPLEMENIO ĆIRIN IZRAZ

Arhitekt velike pobjede dugo je lutao, njegovih pet minuta stiglo je na najljepši mogući način

Od svojih je igrača dobio poklon za rođendan, a izjava predsjednika dobila je na značenju
Piše: Toni RoićObjavljeno: 19. rujan 2023. 23:44

Na predstavljanju Dinka Jeličića kao novog trenera Gorice poslije odlaska Željka Sopića dominirala su dva pitanja. Prvo. zašto je napustio Saudijsku Arabiju kao financijski “eldorado”, a drugo, kakav je on zaista trener s obzirom na to da je u 1. HNL ranije vodio samo četiri utakmice 2018. u Rudešu?

- Rekao sam Sopiću da ćemo dovesti boljeg trenera od njega - ustvrdio je predsjednik kluba Nenad Črnko, očito uvjeren da će afirmirati još jedno ime, koje će poslije tražiti i dovoditi bogatiji klubovi.

Jeličić je pojasnio odlazak iz Arabije željom da se konačno dokaže na seniorskoj sceni jer drugoligaški klubovi i mlađe kategorije nisu mjerilo nečije prave vrijednosti, što u startu sugerira da je rad pretpostavio novcu, a to odmah znači i motiv za dokazivanjem na najvišoj potenciji. Ćiro Blažević je za to imao izraz “da najbolje igraju gladni”.

No, osim želje za pravim rezultatom s Goricom, Jeličić ima i znanje, ideju i iskustvo od preko 25 godina u različitim oblicima trenerskog posla, što mu također donosi predispozicije za uspjeh. Pobjede protiv Rudeša i Hajduka odmah su pokazale njegove vrline. Fenjeraša je dobio rutinski, dominacija u posjedu i dva brza gola, dok je Hajduka zaskočio čvrstim blokom da mu je praktički onemogućio stvaranje šansi (one dvije u prvom dijelu došle su poslije individualnih pogrešaka), a onda je nakon nespretno primljenog gola iz prekida u zadnjih petnaestak minuta uveo pet svježih igrača i među njima tri napadača, objavio potpuni juriš, koji je urodio preokretom od 0:1 do 2:1.

- Nakon ovakvih utakmica najlakše je davati izjave. Čestitke momčadi na provedenom planu igre, energiji, vjeri i samopouzdanju do zadnje sekunde. U dva tjedna osjetili su igrači mene, a ja njih i sve smo kanalizirali kroz ovu utakmicu. Svaka pobjeda je draga, a protiv velikog protivnika i legitimnog kandidata za prvaka sigurno da mi je jedna od najvećih, ako ne i najveća, iako sam dugo trener - kazao je Jeličić, koji je ukrotio igru gostiju.

Dugo je Jeličić lutao, ali čini se da je konačno došlo njegovo trenersko vrijeme, a baš ovog 19. rujna slavi 50. rođendan, kojeg su mu igrači već čestitali na najljepši način u nedjelju.

Linker
03. prosinac 2023 15:11