Rajko Vidović

 DAMIR KRAJAC Cropix
TRI GOSTOVANJA BEZ PORAZA

Dolaskom novog trenera stvari su počele funkcionirati kako treba: ‘Slijede nam Dinamo, Rijeka i Osijek...‘

‘Uvjeren sam da svima možemo biti neugodan suparnik‘, smatra Vidović
Piše: Toni RoićObjavljeno: 09. travanj 2024. 06:30

I s trećeg uzastopnog gostovanja nakon onih u Puli i Varaždinu, Gorica se vratila neporažena, ali konačnih 1:1 s Lokomotivom rezultat je koji je usrećio samo Osijek jer se probio na četvrto mjesto. Šestoplasirana Gorica je ostala sedam bodova iza, a šest od Lokomotive, te na sedam kola prije kraja više nema realne izglede za Europu.

Ta velika prilika za kojom se može žaliti, propuštena je u razdoblju prije toga, u onoj strašnoj rezultatskoj krizi kada se baš sve bilo urotilo protiv Turopoljaca. Dolaskom novog trenera Rajka Vidovića stvari su opet počele funkcionirati kako treba, ali nastup u Kranjčevićevoj donio je dva lica.

Nedovoljno hrabro u prvom dijelu kada su domaćini bili bolji, ali su im svejedno za vodstvo Turopoljci morali pokloniti nesretni i nespretni autogol Matea Leša u 29. minuti, te mnogo odlučnije drugo poluvrijeme, koje je okrunjeno izjednačujućim pogotkom Josipa Mitrovića u 73. minuti. Još jedna otegotna okolnost da se eventualno u završnici dođe i do pobjedničkog pogotka, bila su dva žuta kartona u dvije minute Valentina Majstorovića. Tako je Vidovićev sastav u posljednjih sedam-osam minuta igre obranio bod s desetoricom na travnjaku.

- Za razliku od mog debija i pobjede u Varaždinu kada smo bili rastrčani i ubojiti, ovoga puta smo loše ušli u utakmicu, dosta griješili i sami sebi zabili gol. U drugom poluvremenu smo zaigrali s trojicom u zadnjoj liniji i bili konkurentniji, što nam je i donijelo izjednačujući pogodak Mitrovića i osvojeni bod - pojasnio je trener Gorice Rajko Vidović.

U sljedeća dva kola Gorica će direktno krojiti borbu za prvaka Hrvatske jer najprije u subotu od 19 sati dočekuje Dinamo, a onda joj slijedi gostovanje u Rijeci.

- Dolazi nam težak raspored, Dinamo, Rijeka i Osijek, ali uvjeren sam da svima možemo biti neugodan suparnik - smatra Vidović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 21:39