Mario Carević

 NIKSA STIPANICEV Cropix
DEBI PROTIV VARAŽDINA

Doznajemo: Carević pronašao novi posao. Već u utorak bi trebao voditi prvi trening

Bit će najzanimljivije vidjeti hoće li se novi strateg pojaviti na subotnjem ogledu protiv Domžala
Piše: Toni RoićObjavljeno: 11. listopad 2024. 21:06

Predsjednik Gorice Nenad Črnko kazao je u četvrtak da će novi trener biti poznat do kraja tjedna, ali kako su stvari izgledale u petak, na treningu će se pojaviti tek sljedećeg utorka. Ne bude li senzacionalnog preokreta, Mario Carević bit će nasljednik smijenjenog Rajka Vidovića i povesti Turopoljce u drugu četvrtinu prvenstva i nastavak sezone, a prvi ispit bit će mu u nedjelju, 20. listopada, na gostovanju kod Varaždina.

Ove subote od 12.30 na Gradskom stadionu igra se prijateljska utakmica Gorica - Domžale, koja je dogovorena dok je još trener bio Vidović, kao što su dogovorena i dva slobodna dana nakon nje, što dakle znači da će Carević u utorak, 15. listopada, preuzeti kormilo i odraditi prvi trening s momčadi.

Sagna na oporavku u Nizozemskoj

Bit će najzanimljivije vidjeti hoće li se novi strateg pojaviti na subotnjem ogledu protiv Domžala, koji će voditi pomoćnik Mensur Mujdža? Njega najvjerojatnije čeka ista uloga i kod Carevića, iako nije isključen i neki drugačiji scenarij, dok je jučer klub napustio i kondicijski trener Dino Bušljeta, koji je bio Vidovićeva akvizicija kada je dolazio. U paketu došli, u paketu otišli, to je već uobičajena praksa u ovakvim situacijama promjena na klupi, kao što novi trener prije potpisivanja ugovora može tražiti svoje nove suradnike.

Očekivalo se ovoga tjedna da će u Goricu stići, bolje reći vratiti se, nizozemski stoper Matthew Steenvoorden (31), koji je posljednji angažman imao u Maleziji (klub Terenggan), ali tamo nije bio najzadovoljniji i Gorica je ušla u pregovore za njegov angažman. U klubu su tvrdili da će do njega i doći, ali Nizozemac još nije sletio u Veliku Goricu, pa bi i taj slučaj trebao biti riješen sljedećeg tjedna.

image

Matthew Steenvoorden pred povratkom je u Goricu

DAMIR KRAJAC Cropix

Dosad primljenih 15 golova u devet ligaških utakmica nisu podatak za pohvalu, s Istrom i Lokomotivom imaju Turopoljci najpropusniju obranu u natjecanju, pa bi Steenvoordenovo iskustvo moglo značajno pomoći. Treba se sjetiti i da je on u vrijeme Željka Sopića znao igrati i na poziciji zadnjeg veznog, koja je Gorici dosta kritična ove sezone. Teže je ozlijeđen mladi Senegalac Sekou Sagna, koji se nalazi na oporavku u Nizozemskoj, pa svaki kvalitetan igrač mnogo vrijedi za rotaciju i širinu kadra, što je stalno naglašavao i Vidović, koji nije bio najsretniji kako je velikogorički klub odradio ljetni prijelazni rok. Možda je i u tome jedan od razloga njegovog odlaska, iako nitko o tome javno nije govorio...

Radošević konačno operiran

Kad smo već kod ozljeda i stanja u kadru, novost je i to što je vratar Božidar Radošević jučer konačno operirao koljeno, koje mu je stradalo još 21. rujna na utakmici s Hajdukom u Splitu. Malo se oduljilo čekanje na operativni zahvat prednjeg križnog ligamenta, ali bitno je da sve prođe po planu i krene rehabilitacija, koja će trajati oko pola godine. Radošević je bio u jako dobroj formi do te za njega kobne splitske epizode, imao je prosječno oko četiri obrane po utakmici, ali nije imao sreće i sada preostaje samo da mu svi poželimo što brži oporavak jer njegova velika volja za nastavak karijere nije upitna, premda je u travnju navršio 35 godina.

Ovoga tjedna manjih problema s ozljedama imali su i Marko Kolar i Mario Maloča, oni će propustiti ogled s Domžalama, ali očekuje ih se zdravima kada novi trener preuzme treninge. Merveil Ndockyt i Adrion Pajaziti su na reprezentativnim akcijama s Kongom i Albanijom.

Linker
11. listopad 2024 21:07