RONALD GORSIC Cropix
NA 26. ROĐENDAN

HNL prvoligaš dočekao dugo očekivani povratak svog igrača, zaigrao nakon puna 253 dana

U prijateljskom susretu od Vidovićeve momčadi bio je bolji mađarski drugoligaš Budafoki
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 20. srpanj 2024. 19:18

Trener Gorice Rajko Vidović u subotu je dočekao nešto što je dugo čekao. Na travnjak se, naime, nakon duge pauze vratio 26-godišnji Kongoanac Merveil Ndockyt. Imao je težu ozljedu aduktora koju je liječio konzervativnim načinom, radio je od početka ljetnih priprema s ostalim suigračima, no s njima nije igrao utakmice. Liječnička služba je odgađala povratak, koji se u subotu ipak dogodio. Na dan koji je proslavio 26. rođendan, Ndockyt je odigrao prvu utakmicu od 10. studenoga 2023. godine, pauza je dakle trajala čak 253 dana.

Lijepa vijest za sve u Velikoj Gorici, za razliku od rezultata koji je turopoljska momčad ostvarila u tom Ndockytovom povratničkom dvoboju. U prijateljskom susretu održanom u slovenskim Brežicama, od Vidovićeve momčadi bio je bolji mađarski drugoligaš Budafoki, koji je ostvario uvjerljivu 3:0 pobjedu i nanio Gorici prvi ovoljetni poraz.

Imala je Gorica svoje šanse, ali je nizala promašaje, što je mađarska momčad obilato iskoristila. Poveo je Budafoki u 9. minuti pogotkom Roberta Retyija, a u 26. minuti prednost je udvostručio Zoltan Vasvari. Njihov je vratar briljirao, dok su u ofenzivi iskoristili skoro svaku nepažnju svog velikogoričkog suparnika. U 77. minuti tukao je Adam Merenyi i pogodio za konačnih 3:0.
Bila je to prva utakmica u kojoj je za Goricu igrao njen novi igrač, 29-godišnji napadač Marko Kolar. Izdanak nogometne škole zagrebačkog Dinama, koji je u karijeri igrao i za Sesvete, Lokomotivu, Inter Zaprešić, Wislu Krakov, Emmen i Wislu Plock, nedavno je u redove Gorice došao iz slovenskog Maribora.

Novi test Vidovićeva momčad imat će sljedeće srijede u Radomlju, gdje je s početkom u 17.30 sati zakazan dvoboj s turskim prvoligašem Konyasporom. Potom u subotu slijedi sraz s Rudešom, a Gorica prvenstvo otvara 3. kolovoza, kad joj u goste stiže Varaždin.

Gorica je krenula u sastavu Radošević, Matković, Maloča, Krizmanić, Štiglec, Pršir, Ndockyt, Kapulica, Šlogar, Jurić, Kolar, dok su priliku s klupe čekali Banić, Žiger, Leš, Gurlica, Cruz, Lazarov, Vrzić, Skrbin, Čaić, Majić, Brlek, Majstorović, Đekić i Sušak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. srpanj 2024 19:21