Damir Krajač/Cropix
DRAMATIČNE SCENE

Minute užasa u Kranjčevićevoj. Banić ostao u nesvijesti, cijeli stadion ušutio, igrači zvali hitnu

Prema posljednjim informacijama, 28-godišnji vratar Gorice u bolnici je pri svijesti
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 01. svibanj 2023. 18:41

Nogometaši Lokomotive odigrali su 2:2 protiv Gorice u 32. kolu Supersport HNL-a. Utakmica je bila puna zanimljivosti i prilika s obje strane te je stanje na semaforu moglo biti bitno drugačije, no dvoboj je obilježila jeziva i dramatična scena u 88. minuti.

Naime, napadač domaćih Indrit Tuci sjurio se sam pred golmana Gorice Ivana Banića te ga pokušao prebaciti, no promašio je gol, a za njim je potrčao branič gostiju Matúš Vojtko koji je nehotice zakačio svog vratara u glavu te je Banić izgubio svijest.

Suigrači su odmah pohitali prema njemu i polegnuli ga na bok. U prijenosu se čulo „Zovite Hitnu!“ nakon čega su liječnici ušli na teren. Pružili su mu prvu pomoć i iznijeli ga s terena na nosilima. Dok je to trajalo, igrači obje momčadi okupili su se oko Banića i zaštitili ga tijelima od pogleda i kamera.

Prema posljednjim informacijama, Banić je u bolnici pri svijesti.

Utakmica se nakon dramatičnih scena nastavila, a budući da je trener Gorice Željko Sopić do tog trenutka obavio pet mogućih izmjena, na vrata je stao Momčilo Raspopović. Vojtko se kasnije uspio iskupiti za svoj nesretni čin sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca za veliki bod gostiju.

image

Ivan Banić

Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix

Linker
02. svibanj 2024 07:31