HNK GORICA
POJAČANJE U TUROPOLJU

Novi ‘Mario Mandžukić‘ stigao u Goricu! ‘Uvijek su mi govorili da podsjećam na njega! Visina, pokreti... ‘

‘Tata je veliki navijač Uniteda, ali ja sam za City. Omiljeni igrač oduvijek mi je Sergio Agüero‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 01. veljača 2022. 11:39

Jedan otišao, drugi došao. Tako je završio jučerašnji ponedjeljak u Velikoj Gorici, koju je napustio švedski Gabonac Martinsson Ngouali, a u nju došao 19-godišnji napadač Ante Matej Jurić.

On je na zimskim pripremama došao na probu iz trećeligaša Belišća, te radom i talentom zadovoljo ukus struke i trenera Krunoslava Rendulića, a sve je sada ozvaničeno profesionalnim ugovorom, koji Jurića za Goricu veže do ljeta 2025.

- Nogomet sam počeo igrati sa šest godina u NK Čepinu, bio sam i u NK Osijeku do kadeta, pa u Akademiji Krpan&Babić, a nakon toga otišao u Belišće. U seniorskom nogometu debitirao sam sa 17 godina u dresu NK Čepina, odigrao sam dvije sezone u trećoj ligi i sad se veselim novom izazovu - kazao je Jurić i dodao:

- Osjećam se odlično. Momčad je jako dobra, dečki izvan terena također. Prihvatili su me odlično i samo se nadam da ću ostati ovdje što je duže moguće.

Jurić je u prvom dijelu trećeligaške sezone u dresu Belišća postigao 15 pogodaka. Visok je 194 centimetra, a na dresu će imati broj 26.

- Meni su uvijek govorili da podsjećam na Mandžukića. Visina, pokreti, stil igre... Osobno ne bih imao ništa protiv takve karijere kakva je bila njegova - kazao je Jurić poslije potpisivanja ugovora, pa otkrio i svog uzora:

- Tata je veliki navijač Manchester Uniteda, ali ja sam za City. Omiljeni igrač oduvijek mi je Sergio Agüero, on mi je vrh, kao i engleska liga, po meni najbolja na svijetu - kaže Ante, koji sa svoja 194 centimetra baš i ne podsjeća na Agüera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 03:50