Anthony Kalik (desno)

 DARKO TOMAS Cropix
TRANSFER O KOJEM SE PRIČA

Opasno se zahuktava situacija oko velike želje Hajduka! ‘U pozadini priče su se odigrale neke neetične radnje‘

‘HNK Gorica nije u takvim postupcima nikada sudjelovala, pa neće to činiti ni u ovom slučaju‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 23. kolovoz 2022. 12:31

Nije bez razloga Samir Toplak nedavno ustvrdio "da je završnica prijelaznog roka smrt za trenere", u što se on najbolje uvjerava ovoga kolovoza. Pet prvenstvenih utakmica je već odrađeno, a još se ne zna tko će sve nastaviti sezonu u dresu Gorice, a tko još eventualno doći.

Anthony Kalik i dalje je tema broj jedan, o njemu je u ponedjeljak navečer raspravljao i Izvršni odbor velikogoričkog kluba (Nenad Črnko, Igor Krlić, Kristijan Japec, Tvrtko Hrstić, Domagoj Bebić, Dario Sučec, Željko Matić), dok splitski Hajduk i dalje inzistira na njegovu dovođenju. Koliko je dogovor blizu ili ne, vjerojatno znaju samo predsjednici Nenad Črnko i Lukša Jakobušić, a javnosti ostaje nagađati, ali klub se u međuvremenu oglasio i priopćenjem.

- Anthony Kalik je igrač HNK Gorica dok god je na snazi s njim sklopljeni ugovor. HNK Gorica nije inicirala medijske napise o navodnom transferu Kalika u HNK Hajduk kao niti bilo koje druge informacije, polu informacije ili dezinformacije koje bi na bilo koji način diskreditirale ovaj potencijalni transfer ili odnose dvaju klubova. Tako će biti i nadalje. Međutim, u pozadini tog transfera odigrale su se neke radnje koje ne spadaju u zonu etičnog, niti su u granicama koje određuju propisi. HNK Gorica nije u takvim postupcima nikada sudjelovala, pa neće to činiti ni u ovom slučaju. Naš klub će kao i do sada nastaviti djelovati otvoreno prema svima, vođen etičnošću i propisima koji reguliraju naše djelovanje. No, istodobno ćemo učiniti sve što nam stoji na raspolaganju kako bismo zaštitili naš klub. IO je dobio uvid u prethodnu komunikaciju koja nedvosmisleno dokazuje da se iza spornog transfera kriju aktivnosti suprotne propisima, a koje idu na štetu našeg kluba. Zbog toga IO HNK Gorica daje potrebne ovlasti predsjedniku Nenadu Črnko da u suradnji s klupskim odvjetnicima razmotri pokretanje moguće pravne radnje kako bi se zaštitio naš klub. Ova odluka, međutim, ne prejudicira mogući transfer Anthonyja Kalika koji je, naravno, ostvariv do kraja prijelaznog roka“, stoji između ostaloga u službenom priopćenju.

Anthony Kalik je rođen u Australiji te je u Hajduk došao 2016. godine. Prije dvije godine je, pak, preselio iz Splita u Veliku Goricu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:20