Samir Toplak je odlično krenuo na klupi Gorice

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
PREBRODILI SU KRIZU

Samir Toplak u četiri utakmice s Goricom osvojio 10 bodova bez primljenog gola: ‘Oduševljen sam mojim igračima‘

‘Momčad je kliknula, imamo rezultat i dobru atmosferu i na tome moramo nastaviti graditi igru‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 07. travanj 2022. 21:05

Iako je prvi put u četiri sezone izvan borbe za europsku poziciju, Gorica je prevladala veliku krizu koja je uzrokovala odlazak trenera Krunoslava Rendulića i pod novim kormilarom Samirom Toplakom osvojila je 10 bodova u četiri kola. Pritom nije primila ni jedan gol, što automatski znači da velike pohvale zaslužuju vratar Dominik Kotarski, te zadnja linija u kojoj su redovni članovi Musa Muhammed, Aleksandar Jovičić, Krešimir Krizmanić i Cheick Keita. No, Toplak inzistira na žestokom obrambenom angažmanu cijele momčadi, pritisak na suparnika počinje već od napadača i formula da svi maksimalno grizu u defenzivi, donijela je rezultat.

"Momčad je kliknula, imamo rezultat i dobru atmosferu i na tome moramo nastaviti graditi igru, iako smo svjesni da će biti i teških dana", napominje strateg Gorice Samir Toplak, koji je prije gostovanja u Šibeniku posebno izdvojio nigerijskog desnog beka Muhammeda, iako on nije imao pravo nastupa.

Za Toplaka je Nigerijac primjer energije i želje kakvu on želi vidjeti od svih, a kako je Musa dugo bio u krizi, njegov uspon forme je dokaz kako se svatko može podići na željenu razinu.

"Ja sam zapravo oduševljen kvalitetom koja postoji ovdje bez obzira na otišle igrače iz Gorice. Mladi igrači napreduju, a svi su karakterni i slušaju, pa kao trener imam motiva za rad", pojasnio je iskusni strateg, koji je i ranije bio poznat po izazivanju pozitivnog efekta gdje god je dolazi.

Trijumf u Šibeniku donio je još pozitivnih stvari od kojih treba izdvojiti pogodak Makedonca Vlatka Stojanovskog, koji je također bio jedan od igrača, koji su zakazali. Stojanovski je prošlog ljeta doveden iz francuskog Nimesa, očekivalo se da bude standardni prvotimac i golgeter, ali nije išlo po planu. Tek po jedan gol u prvenstvu i Kupu imao je u prvom dijelu sezone, da bi na Šubićevcu došao prvi u nastavku. Svakom napadaču to mnogo znači za samopouzdanje, pa Stojanovski još stigne nadoknaditi propušteno i dokazati se kako bi svi željeli.

Anthony Kalik također je posebna priča. Poslije odlaska Lovrića najbolji klupski strijelac i asistent, igrač koji uvijek može proizvesti neku čaroliju. Ustvrdio je to još Valdas Dambrauskas, koji ga je 2020. etablirao kada ga je Hajduk otpisao. Kalika je obožavao i Krunoslav Rendulić, a on sam motiv je pronašao u reprezentaciji Australije, koju još čekaju dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

"Kada bih postigao barem 10 golova ove sezone, možda bih se i mogao nadati Kataru, ako Australija izbori nastup", kazao je Kalik prije dva mjeseca, a nastavi li ponavljati partije kao u Šibeniku, sve je moguće.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 16:31