Jurica Pršir

 GORAN MEHKEK Cropix
IZNENAĐENJA UVIJEK MOGUĆA

Za turopoljski dvojac cijena je previsoka pa će ciljati na inozemstvo, evo tko je još na tržištu

Za sve ostale daleko je najvažnije nastaviti s dobrim rezultatima iz prvog dijela sezone
Piše: Toni RoićObjavljeno: 29. prosinac 2023. 17:19

I ove zime u Gorici je vrlo mirno, da 16 igrača ovoga tjedna nije započelo pripreme s kondicijskim trenerima Krešimirom Šošom i Matijom Špičićem, moglo bi se reći da se ništa ni ne događa, a 3. siječnja kada Dinko Jeličić okupi cjelokupni kadar, vjerojatno će biti slično, ako ne i isto.

Nedavna Godišnja skupština kluba izrazila je zadovoljstvo aktualnim financijskim stanjem u klubu, napravljene su projekcije prihoda i rashoda za 2024. godinu, koji se kreću u iznosu nešto manjem od pet milijuna eura, a ono što ostaje u zraku je prihodovna strana. Tipična je ta neizvjesnost koliko će se zaraditi za sve naše klubove, a za Goricu je plodonosna bila 2022. završena sa skoro dva milijuna eura čistog plusa, što je pokrilo cijelu 2023. godinu, a pokrit će i ostatak aktualne sezone, uz odlične prihode od sponzora.

image

Dinko Jeličić

TOM DUBRAVEC Cropix

Ipak, nakon što u 2023. nije ostvaren niti jedan transfer igrača, a samim tim ni prihod kakav se ranijih godina akumulirao prodajom Atiemwena, Miye, Ndiayea, Babeca, Lovrića i ostalih, dolazi se do zaključka da u 2024. nekoga treba prodati i na njemu dobro zaraditi. Hoće li to biti u zimskom ili ljetnom prijelaznom roku, nije toliko važno, ali predsjednik Nenad Črnko definitivno računa na takav prihod u godini koja je pred vratima.

image

Jurica Pršir

GORAN MEHKEK Cropix

Što Gorica može ponuditi na tržištu? U prvom redu to su dva donedavna mlada reprezentativca Jurica Pršir i Krešimir Krizmanić. Oba imaju 23 godine i veliko iskustvo u HNL-u, te žele iskorak u karijerama. Teško da će to biti u nekom jačem hrvatskom klubu jer njihova cijena je previsoka čak kada bi ih i tražili, pa je cilj inozemstvo. Tamo se dva ili tri milijuna eura za barem jednog od njih mogu dobiti, ali nije lako doći do pravog posla, pa Gorici i igračima ostaje čekanje da se prilika za transfer otvori i realizira.

image

Krešimir Krizmanić i Marko Livaja

JOSKO PONOS Cropix

Osim Pršira i Krizmanića, jako dobro bi kotirao i 25-godišnji Kongoanac Merveille Ndockyt, ali njega je snašla ozljeda u trenutku kada je igrao svoj najbolji nogomet u karijeri. Stoga sada nije pitanje transfer, već da se što prije oporavi i vrati na raspolaganje treneru Jeličiću. Josip Mitrović još je jedan tržištu zanimljiv igrač, koji u prvom dijelu sezone nije dao koliko može, ali i on je 23-godišnjak s mnogo utakmica u nogama i mogao bi nekom zapasti za oko. Slično je i s Nikolom Vujnovićem i Antom Jurićem, premda se i od njih očekuje više u nastavku sezone.

image

Nenad Črnko

DAMIR KRAJAC Cropix

Iako su različita iznenađenja uvijek moguća, u ovom trenutku živi dojam da je jedino Pršir moguća ozbiljna zimska prodaja Gorice, dok bi za sve ostale, kao i za cijeli klub, daleko najvažnije bilo nastaviti s dobrim rezultatima iz prvog dijela sezone.

Samo konkretni učinak na terenu diže vrijednost i interes drugih klubova za igrače, a poslije teške prošle sezone Gorica je opet na dobrom putu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 12:13