Tonči Gabrić

 RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
HAJDUKOVCI U NEVJERICI

Asanović: ‘Umra je moj Tonči...‘; Mornar: ‘Slomilo me, nisam ni znao da je bolestan, nikom se nije požalio‘

Bivši suigrači Tončija Gabrića, Asanović, Mornar i Ćelić, bili su u šoku kada su saznali tužnu vijest
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. listopad 2024. 14:37

Gabrićevi suigrači redom su u šoku diljem Europe gdje god da ih je zatekla tužna vijest. Aljošu Asanovića vijest o smrti Tonča Gabrića "uhvatila" je u Parizu.

- Umra je moj Tonči – kratko nam je rekao Asanović.

- U Parizu sam, javila mi žena. Ne mogu doći sebi. Nedavno je bio na svadbi oba djeteta. Strašno me potreslo. Užas.

Drago Ćelić, zamjenik predsjednika Udruge veterana Hajduka počeo je sa Gabrićem još u juniorima Hajduka, a pred dva tjedna su se družili na utakmici protiv Vitessea.

- Bio je s nama na utakmici veterana, kasnije smo zajedno otišli na večeru. Radostan i veseo kao i uvijek. Ničim se nije moglo naslutiti takav šokantni odlazak – kazao nam je Ćelić.

image

Aljoša Asanović

TOM DUBRAVEC Cropix

Ivica Mornar u ranoj fazi igračke karijere družio se sa tada već iskusnim Tončom u Ligi prvaka.

- Igrali smo zajedno velike europske utakmice, slavili titule prvaka. Sjedim na kavi, javljam se na telefon i ne mogu vjerovati. Probolo me kao nožem preko cijelog tijela. Ubila me vijest. Nisam znao ni da je bolestan. Nije se nikome žalio. Naš legendarni Tonči – pričao je Mornar u jednom dahu.

Emocije su izvirale iz nekadašnjeg hitrog napadača Bijelih i hrvatske reprezentacije.

- Veže nas milijardu anegdota, što preko mog oca, do Tonča i naših karijera. Toliko gušta i zaje**ncija. Grozno je kako odlaze dragi ljudi. Stalno mi naviru uspomene. Što reći o Tonču, vrhunski vratar, legenda. Nema tko njega nije volio. S njim nije bilo plača, uvijek smijeh. Ne, ne mogu se pomirit da ode ovako iz vedra neba.

Otišao je Tonči Gabrić na rođendan Torcide.

- Ima tu neke simbolike, jer navijači su ga izuzetno voljeli. Neka mu da Bog pokoj i vječni mir. Izgovaram sve ovo, a ne vjerujem. Sućut obitelji – poručio je Mornar.

Linker
28. listopad 2024 14:37