NIKSA STIPANICEV Cropix
REMI KAO PORAZ

Dambrauskas silno razočaran: Ovo nije Hajduk! Teško je objasniti što se dogodilo nakon našeg vodstva...

‘Mogu li podignuti ekipu? Posljednjih deset mjeseci je najbolje razdoblje u nekoliko godina kluba!‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. rujan 2022. 22:44

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas nije krio razočaranje ishodom susreta u kojem je njegova ekipa prerano pomislila da je sve gotovo:

- Teško je objasniti što se dogodilo nakon našeg vodstva. Zabili smo, a prije toga smo imali tri-četiri šanse. Nakon pogotka nismo igrali kao velika momčad. Kad je rezultat 1:0 onda se svašta može dogoditi. Šibenik je krenuo u napad. Rekao sam igračima u svlačionici nakon utakmice da igra iz drugog poluvremena nije bila dobra, zapravo je nedopustiva. Preuzimam svu odgovornost - kazao je trener Hajduka,

Na pitanje može li on podignuti Bijele, odgovorio je:

- Znam da se stvari gledaju negativno. To i je posao novinara. Imamo dobru momčad, atmosferu u svlačionici. U drugom dijelu drugog poluvremena smo olako gubili loptu. Nogomet nikad nije jedna utakmica jer brzo dolazi sljedeća, pa ona iza nje. Naših posljednjih deset mjeseci je najbolje razdoblje u nekoliko godina kluba. Bilo je i ranije loših dionica. Znam da to boli igrače, navijače, osjećamo to, ali to je nogomet. Moramo raditi naporno. Već u srijedu nas čeka Rijeka. Novi veliki derbi.

Hajduk nije pokazao da je velika momčad. Brine li vas to?

- Naravno. Znamo da ovo nije lagan teren. Teško se u Šibeniku dolazi do pobjeda. Ovo nije Hajduk. Ne sviđa mi se što su igrači mislili da je utakmica riješena kad smo poveli 1:0.

‘Njaljepši remi ove sezone‘

Trener Šibenika Damir Čanadi nije krio zadovoljstvo:

"Rezultat je za nas vrhunski. Najljepši remi ove sezone. Bili smo organizirani, ali u prvom dijelu nismo bili hrabri, nismo se otvarali. Imali smo jednu-dvije dobre situacije. Primili smo pogodak, fenomenalan gol Mlakara. Onda smo pokazali pravo lice. Naši igrači s klupe su osvojili bod. To je važno. Hajduk je malo nesretno ispustio pobjedu, ali to je stvar njegovog trenera", rekao je i prokomentirao strijelca Dolčeka:

"Ima veliki potencijal, ali moramo biti profesionalci. Moramo ga malo ispraviti. Bio je u velikom klubu, kao što je Hajduk. Šibenik je dobar za njega. Moramo ga odgojiti. Od prvog dana smo s njim računali ozbiljno. Mislili smo da će biti broj jedan na lijevoj strani."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:46