ANTE CIZMIC Cropix
HAJDUKOVI JUNACI IZ SJENE

Dambrauskas traži adute koji će mu donijeti uspjeh u Maksimiru! Tko će u subotu biti novi Melnjak?

Kandidata je mnoštvo, nema jednog decidiranog, jer realno govoreći, svi su u sjeni golgeterskog dvojca i fantaziste
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. srpanj 2022. 21:46

Osvajanje Kupa još uvijek živi u glavama navijača Hajduka. Fešta s kraja svibnja još će se dugo prepričavati među pristašama Bijelih, a u tim pričama najvažniju ulogu ima Dario Melnjak. Hajdukov specijalist za Kup, čovjek koji je postigao četiri pogotka u četiri nastupa na putu ka osvajanju Kupa. Rijetko se događa da igrač postigne po dva pogotka u polufinalu i finalu, a još rjeđe takav doseg potpisuje lijevi bek. Ostat će Kup sa snažnim potpisom Melnjaka ma koliko nogomet bio momčadski sport. Melnjak je bio Hajdukov veliki junak iz sjene prošle sezone, a tko bi u subotu mogao Bijelima priuštiti novu radost s epitetom “heroj iz drugog plana”?

Mnoštvo kandidata

Jasno, pritom se ne misli na Livaju koji je prvi topnik lige, niti Nikolu Kalinića koji je zabijao u ligama Petice, finalu Europske lige, u hrvatskim derbijima ili Sahitija koji je zadnje dvije sezone zabijao Dinamu u dresu Šibenika i Hajduka. Junak iz sjene nije ni Filip Krovinović, jedan od glavnih pokretača igre koji doduše nije često strijelac, ali daleko je od statusa heroja iz drugog plana. Tko su mogući junaci iz sjene, tko bi mogao preuzeti Melnjakovu ulogu?

Kandidata je mnoštvo, nema jednog decidiranog, jer realno govoreći, svi su u sjeni golgeterskog dvojca i fantaziste. Josip Elez je svakako taj, jer stasiti stoper jak je u skoku, a velike utakmice često se rješavaju iz prekida. Prošle sezone Elez je zabio Rijeci, asistirao protiv Dinama, donio važnu pobjedu protiv Šibenika u zadnjim minutama poljudskog dvoboja. Elez je najjači adut za junaka iz sjene u prekidima. Može li Grgić ući kao adut iz drugog plana? Neumorni veznjak često je dolazio u kazneni prostor, ali ostao je samo na jednom pogotku, protiv Belupa u rođendanskom slavlju 3:1. Uz jedan zgoditak, Grgić ima i tri asistencije prošlog proljeća, ali svakako je jedan od ozbiljnih kandidata da bi mogao preuzeti Melnjakovu ulogu heroja iz drugog plana.

Vreba razigrani Biuk

Naveli smo dvojicu kroz igru, a treći je također u sličnoj situaciji, jer Dino Mikanović mogao bi s desne strane iskoristiti fokus na napadače i stići u završnicu kao što je to uradio na Rujevici početkom svibnja. Jedan pogodak, dvije asistencije, to je njegov učinak u proljetnom dijelu otkad se vratio u Hajduk iz Kairata. Tri smo kandidata istaknuli, a vjerojatno će iz pričuve vrebati na pripremama razigrani Biuk, zatim alternativni centarfor Mlakar ili strumički bombarder, Jani Atanasov s dalekometnim udarcem.

Na kraju, i vratar. Nije Lovre Kalinić junak iz sjene, dobro je znani čuvar mreže od kojeg su velika izdanja uvijek očekivano. To mu dođe kao “običan dan u uredu”. Ali, ako utakmica ode u raspucavanje kaznenih udaraca, eto nam i Kalinića na djelu. I njemu će se pružiti prigoda postati junakom. Jer, u velikoj utakmici na igrače s glavnim ulogama najviše se pazi, zato Melnjak izađe iz sjene i “ukrade show”. Ali, možda može 29-godišnji lijevi bek nastaviti svoju čaroliju? Nije ni ta opcija za odbaciti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 14:55