Jure Ivanković

 ANTE CIZMIC Cropix
NAJAVIO RUDEŠ

Trener Hajduka progovorio o stanju Livaje i ozlijeđenih, pa otkrio hoće li Perišić biti u prvih 11

‘Ja sam privremeno rješenje, tako se i ponašam. Od dana do dana, tako to ide. To je moje razmišljanje‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. travanj 2024. 14:16

Pred Jurom Ivankovićem još je pet utakmica na klupi Hajduka. Od Rudeša preko Varaždina, Istre, Gorice i Lokomotive. Ali ima pitanja koja su važnija od jedne utakmice, jer nakon imenovanja novog predsjednika Ivana Bilića logičnim se postavilo pitanje statusa 38-ogodišnjaka iz Širokog Brijega. Obavio je stoga Ivanković prvi razgovor sa svježe imenovanim čelnikom kluba.

- Kratko smo razgovarali, zaželio je sve najbolje prvoj momčadi. Doći će se sutra, u subotu, upoznati se s momčadi – kazao je Ivanković.

Jeste li razgovarali o Vašoj budućnosti na klupi Bijelih?

- Ja sam privremeno rješenje, tako se i ponašam. Od dana do dana, tako to ide. To je moje razmišljanje.

Ivanković je u Hajduk došao prošlog ljeta, koliko traje Vaš ugovor s klubom?

- Ugovor sa prvom momčadi imam do kraja sezone, onda ćemo razgovarati, jer predsjednik je prvog dana bio zauzet brojnim obvezama. Sa Hajdukom inače imam ugovor još jednu sezonu.

Toliko o statusu Ivankovića pred kojim je utakmica sa Rudešom, nova prigoda za ekipiranje kadra i pobjedu, jasno. U kakvom je stanju Livaja, hoće li zaigrati nakon četiri tjedna?

- Vratio se u trening, ali neće biti u konkurenciji za Rudeš. U sljedećem tjednu očekujemo da podigne razinu treninga i bude spreman za Varaždin.

Kako napreduju ostali sa popisa ozljeđenih?

- Malo je jači kadar, vratio se Ferro u trening, ali ostaje još puno ozljeđenih. Melnjaka očekujemo kroz tjedan-dva, postoji mogućnost da dobije minute do kraja sezone. Hrgović također napreduje, Lovre Kalinić ima problema sa laktom, pokušao je, ali u ovom trenutku je najvažnije da se oporavi. Šarlija? U dobrom je stanju, radi zamjenske treninge, ali nije s momčadi. Od ponedjeljka će biti u konkurenciji s momčadi.

Je li se Krovinović vraća u prvu postavu, jer u Koprivnici nije bio u startnoj postavi?

- Imao je najveću minutažu, igrao je sa sa bolnim koljenom pa je dobio poštedu. Bit će u subotu u ozbiljnoj konkurenciji za utakmicu. Odjidja Ofoe? Dobivao je minutažu, jer procjena je bila da nam treba stabilnost u sredini. Svi znamo njegovu kvalitetu.

Kakav je plan sa uvođenjem mladih igrača, jeste li ?

- Plan je bio u ove dvije utakmice doći do pobjede, a nakon Koprivnice smo evidentno rasterećeniji. Ako sve bude po planu, Skoko će dobiti priliku debitirati protiv Rudeša. Postoji mogućnost povlačenja još pojedinih igrača iz Akademije u prvu momčad, ali to ćemo vidjeti sljedećih tjedana.

Kako motivirate igrače za susret koji se igra pred praznim tribinama, protiv suparnika koji je već ispao u niži rang, jer utakmica sa Rudešom nema onaj poznati natjecateljski prefiks "na život ili smrt"?

- Ove koje su nam bile "na život ili smrt" nismo dobro reagirali. Igrači sigurno imaju unutarnju motivaciju da iskoriste i ovu utakmicu kao priliku za napredovanje. Ne treba gledati koje s druge strane nego gledati utakmicu kao šansu za pobjedu. Pristup? Vrlo je bitan, jer tako raste samopouzdanje.

Kakav je stav prema minutaži igrača kojima ističe ugovor, odnosno posudba, igrača koji neće biti dio Hajduka u sljedećoj sezoni?

- Dosta je bilo turbulentno razdoblje. Nakon sezone ovoga sve će biti jasnije. Svi igrači koji su dio Hajduka, daju sve od sebe. Žele igrati, bore se za sebe i klub.

Hoće li Perišić krenuti od prve minute protiv Rudeša?

- Doći će trenutak kada će Ivan krenuti od prve minute, ali subota sa Rudešom nije taj dan.

Kakav Rudeš očekujete? Već su i matematički ispali iz Prve HNL, ali grizu u svakoj utakmici?

- Svaku uđu sa dosta dobrom energijom, očekujem da će biti organizirani i motivirani što je i jasno s obzirom da dolaze na Poljud. Poznajem njihovog trenera jako je ozbiljan i svakoj pristupa jako ozbiljno. Ali mislim da će se u subotu sve pitati nas, moramo biti motivirani, stvarati pritisak i neće biti problem.

U Koprivnici ste prekinuli seriju poraza, možete li krenuti u seriju pobjeda s kojom bi najavili novu sezonu?

- Vratilo se pozitivno raspoloženje među igrače, spremni su i željni za subotnju utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 14:17