Niko Kristian Sigur

 RONALD GORSIC Cropix
VATRENI ILI...?

Doznajemo: Hajdukov dragulj još nije prelomio hoće li igrati za Hrvatsku, ali radi jedan logičan potez

Mladić koji ovoga proljeća igra jednu od glavnih uloga u bijelom dresu pred velikom je odlukom
Piše: SNObjavljeno: 27. svibanj 2023. 18:29

U nekim se hrvatskim medijima pojavila informacija da je Niko Kristian Sigur, 19-godišnji branič Hajduka prihvatio poziv Dragana Skočića, izbornika Hrvatske U-21 nogometne reprezentacije. No, provjerili smo u odajama splitskog kluba, do konačne odluke mladog igrača još uvijek nije došlo. Sigur je blizu toga, ali konačne odluke još nema.

Sigur je rođen u kanadskom Burnabyju, a može igrati i za Kanadu i za Hrvatsku. Nakon što je upisao sedam nastupa za Bijele ovoga proljeća, za njim se pobudio interes u obje reprezentacije. Kako smo saznali, Sigur još nije prelomio oko toga hoće li ovoga ljeta nastupati za seniorsku reprezentaciju Kanade ili za Hrvatsku U-21, ali iza svega stoji logičan potez.

Naime, izabere li Sigur sada Kanadu i upiše nastup, barem jednu minutu za seniorski sastav te zemlje, više se neće moći predomisliti i kasnije zaigrati za Hrvatsku. A donese li pak odluku da se ovoga ljeta priključi U-21 Hrvatskoj, to i dalje može značiti da će u budućnosti zaigrati za Kanadu. I tako će biti sve dok ne upiše prvu sekundu u službenoj utakmici za momčad pod vodstvom Zlatka Dalića.

Linker
26. travanj 2024 00:05