ANTE CIZMIC Cropix
MODERNO ZDANJE

FOTO: Hoće li ovako izgledati novi stadion Hajduka? Inspekcija je već odrađena: ‘Prekrasan je‘

‘Želimo obnoviti naš stadion u sličnom duhu‘, Antonio Kuzmanić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. ožujak 2024. 20:16

Slovački nacionalni stadion Tehelne pole posjetila je početkom tjedna delegacija iz Splita, naveo je slovački web portal Šport.noviny. Slovaci su jasno dodali da je cilj posjeta bio “inspirirati se za izgradnju tribina Hajduka”.

Nacionalni nogometni stadion prvaka Slovana jedan je od najmodernijih u svojoj kategoriji, zato ga često posjećuju delegacije raznih klubova.

- Dolaze nam posjetitelji iz cijele Europe. Već smo imali posjete Atalante, Sparte Prag, Borussije Dortmund. Naš stadion je jedan od najzelenijih u Europi jer koristimo grijanje i hlađenje iz podzemnih voda. Prepoznati smo po korištenju podzemnih tehnologija - kazao je Pavel Komarnik, direktor Nacionalnog stadiona.

U ime splitske delegacije izjavu za slovačke medije ponudio je dogradonačelnik Antonio Kuzmanić.

- Vidjeli smo nekoliko stadiona, ovaj u Bratislavi ispunjava naša očekivanja. Prekrasan je i ima odličnu ekološku tehnologiju. Želimo obnoviti naš stadion u sličnom duhu - kazao je Kuzmanić.

Gradonačelnik Ivica Puljak prošle je godine najavio obnovu Poljuda i izgradnju još jednog stadiona na području Brodarice, gdje već egzistira stadion RNK Splita. Novi stadion trebao bi imati oko 30.000 mjesta, a usporedbe radi, bratislavski je kapaciteta 22.000.

Linker
26. ožujak 2024 20:33