Gennaro Gattuso

 DAMIR KRAJAC Cropix
TOMISLAV IVKOVIĆ ZA SN

‘Gattuso je napravio strašnu stvar! Vatreni više ne može u Split, ne bi ga opralo ni cijelo more Dalmacije‘

‘Perišić je tip igrača kojem prvo moraš pokazati respekt da bi on tebe respektirao‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 14. kolovoz 2024. 19:24

U trenutku kada smo kontaktirali Tomislava Ivkovića i razgovarali o odnosu Gennara Gattusa i Ivana Perišića, nije se ni znalo da hrvatski reprezentativac definitivno odlazi s Poljuda.

Kasnije će se oglasiti Nikola Kalinić i riješiti sve dvojbe, a Ivković drži da se talijanski trener nije ispravno ponio prema uskoro bivšem igraču Hajduka, te da nije baš sve trebao plasirati u javnost.

- Jednostavno je. Ono što ne želiš da netko napravi tebi, nemoj ni ti drugima. Gattuso je napravio strašnu stvar. Pribio je Perišića na križ, samo što on neće uskrsnuti... Ubio ga je, Perišić više ne može izaći u Split, ne može ga oprati cijelo more Dalmacije. Perišića gledamo kao legendu hrvatskog nogometa, a Gattuso ga je doveo u situaciju da mora bježati. Ogromna je to pogreška, plus što si je Gattuso narušio atmosferu u momčadi - prokomentirao je Ivković posljednje govore talijanskog stručnjaka, u kojima je otkrio da Perišić želi napustiti Poljud.

image

Gennaro Gattuso

DAMIR KRAJAC Cropix

Govoreći iz trenerskog iskustva, Ivković kaže da u odnosu menadžera i igrača ipak postoje razlike.

- Kad imaš Perišića u ekipi, ne možeš s njim imati odnos kao prema svim drugim igračima. OK., zna se da je trener šef, ali Gattuso je trebao imati veću dozu razumijevanja prema Perišiću nego što bi možda imao prema nekom drugom. Zašto? Jer Perišić dolazi iz specifične situacije, najveći je radnik na svijetu i htio bi letjeti ali mu, nažalost, ne ide kako je zamislio. Za njega treba imati strpljenja.

Razumije Ivković i Perišićevo nezadovoljstvo što se nije našao u prvih 11 protiv Varaždina. Zato je reagirao na određeni način koji se Gattusu nije svidio, pa je umjesto putovanja na gostovanje kod Lokosa, ostao kući.

image

Ivan Perišić

VOJKO BASIC Cropix

- Mogu shvatiti da mu se to ne sviđa, ali Perišić i Gattuso sve su trebali riješiti u četiri oka dan ili dva prije. Igračima poput Perišića ti moraš pokazati respekt da bi oni respektirali tebe. Gattuso je bio igrač, i to kakav! Nogometno lud, nema što nije radio. On je, prema tome, prvi mogao i trebao razumjeti Perišića - kaže Ivković pa podvlači:

- Gledao sam Hrvoja Vejića kada je govorio da bi treneru Hajduka trebali reći što da priča. Pa tko će meni kao treneru reći što da pričam? No, trener Hajduka mora znati kako treba pričati, onda je to druga pjesma. A ne da mu klub određuje... Gattuso je sve loše utakmice, koje igraju od samog početka sezone, okrenuo na Perišića. Sva priča i koncentracija otišla je prema jednom igraču. A te priče, disciplina i tako to... Pa čim pričaš o tome, znači da nešto ne štima. Normalno je da netko iskoči van discipline, svaki trener će to kazniti kako želi, ali ne mora onda okolo govoriti zašto tog igrača nije vodio na utakmicu. Kao i u reprezentaciji - kad te pitaju zašto nisi pozvao ovog ili onog, izbornici će reći: "Pričajmo o onima koji su ovdje".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. kolovoz 2024 19:24