Gennaro Gattuso

 MARCUS BRANDT Dpa Picture-alliance Via Afp
PLAĆE I ODŠTETE

Gattuso je zaradio brdo novca, a odbio još više. Jednim potezom pokazao je kakav je gospodin

U Valenciji je imao dogovorenih tri milijuna eura koji su mu nakon smjene u potpunosti isplaćeni
Piše: SNObjavljeno: 13. lipanj 2024. 06:06

Nakon što je propalo dovođenje Ivana Jurića, sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić je na trenersku klupu doveo veliko nogometno ime. Tako će od iduće sezone na klupi Splićana biti ni manje ni više nego legendarni Gennaro Gattuso.

Slavnom Talijanu pri dolasku u Hajduk novac nije bio na prvom mjestu, već se nada da će dobrim rezultatom u Splitu ponovno oživjeti svoju trenersku karijeru. Naime, zadnja dva angažmana u Valenciji i Marseilleu mu nisu prošla na željeni način te je smijenjen nakon 20-ak utakmica.

Gattuso je na račun posljednja dva otkaza inkasirao solidnu odštetu. U Valenciji je imao dogovorenih 3 milijuna eura koji su mu nakon smjene u potpunosti isplaćeni. Sličnu svotu dobio je i u Marseilleu u kojem se također nije dugo zadržao.

No, da mu novac nije na prvom mjestu pokazao je u klubu u kojem je ostvario najveće igračke uspjehe - Milanu. Naime, kada se razilazio s Milanom, Gattuso se odrekao cifre od čak 11 milijuna eura. On je inzistirao da se taj novac iskoristi na njegov stožer umjesto na njega.

Ranije u Milanu je pokazao da ga ne zanima novac, a isto je potvrdio dolaskom u Hajduk umjesto odlaska u Saudijsku Arabiju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 18:27