hajduk.hr
VELIKI IZAZOV

Gattuso ‘opalio‘ žestok ritam, a sada slijede ‘kvalifikacije‘: Za ovih deset igrača kreće velika borba za dres

Na pripremama je i 10 mladih igrača koji se pokušavaju nametnuti Gattusu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. lipanj 2024. 16:48

Gennaro Gattuso opalio je žestok ritam na treninzima Hajduka. Neki se boje i pretežak za momčad koja je već duže vrijeme trenirala u laganijem ritmu, jer je tako "odgovaralo" većini igrača. Vidjet ćemo tko taj ritam može pratiti, a tko ne, kao i koliko će biti eventualnih ozljeda uzrokovanih teškim treninzima na koje pojedini igrači nisu navikli.

Vjerojatno bi se velika većina trenera koji rade u inozemstvu uhvatila za glavu da uopće mora razmišljati o tome smije li ili ne smije igrače snažno opteretiti na pripremama, ali Hajduk ima neke svoje specifičnosti. Jedna od njih je - vjerojatno i presudna u rezultatski jako lošem proljeću - da ima dosta igrača koji su tjelesno u lošem stanju.

Gattuso želi igrače osjetiti što je moguće bolje prije nego što se 1. srpnja zaputi na glavni dio priprema koji će biti održan u Sloveniji. Pa je stoga u ponedjeljak (18.00) dogovorena pripremna utakmica s Veležom iz Mostara. Utakmica će biti zatvorena za javnost, ali ona bi mogla imati važnu ulogu u Gattusovom popisu za slovenski dio priprema. Talijanski trener ne želi u kadru imati igrače koji nisu u stanju pratiti postavljeni ritam te mu tako usporavati ritam treninga, odnosno slabiti njihov intenzitet. Realno bi tako za neke igrače utakmica s Veležom mogla biti i "kvalifikacijska" za ostanak na pripremama.

Inače, na Hajdukovim pripremama je i 10 mladih igrača koji se pokušavaju nametnuti Gattusu, koji pak traži mlade igrače s energijom. Evo i nekoliko crtica o njima.

Borna Buljan (19) - Proljetos je čak i branio, pitanje je samo je li mu posudba bolja opcija od klupe na Poljudu?

Toni Silić (20) - Talentirani golman koji je prošlu sezonu bio na posudbi u bio u Sheriffu, gdje je branio u 12 utakmica. Teško će pokraj Kalinića, Lučića i Buljana. Mogao bi na posudbu.

Marino Skelin (17) - Talentiran stoper, tehnički vrlo dobar, ima i dobru visinu (190). Teško će ipak do uloge u momčadi.

Luka Hodak (18) - Desni bek koji ima izvrsno razumijevanje igre, te odlične predispozicije, na Poljudu ga jako cijene. Je li realno da s 18 igra beka u Hajduku?

Madžid Šošić (21) - Najstariji među ovim mladićima, u Radomlju u prošloj sezoni zabio 10 golova. Igra kao prednji vezni, te na oba krila... Mogao bi do minutaže.

Marko Capan (20) - Dobra sezona u Širokom, ozljeda Žapera mogla bi mu otvoriti prostor. Ako ne - slijedi nova posudba.

Noa Skoko (18) - Jako talentiran veznjak koji izvrsno razumije nogomet, a k tome i puno trči. Tjelesno je još malo "zelen" za seniorski nogomet.

Roko Brajković (18) - Još je iznimno mlad, zanimljiv je, ali seniorski iskorak nije napravio. Realno je pred njim nova posudba.

Bruno Durdov (16) - desno krilo, lijeva noga, veliki talent, ali još je malo "tanak" za seniorski nogomet.

Mate Antunović (20) - Nije se na željeni način nametnuo u Primaveri, stasit i snažan centarfor. Teško će do minutaže. (rš)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. lipanj 2024 16:48