ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SLUŽBENO OBJAVLJENO

Hajduk dogovorio novi termin utakmice Kupa i derbija s Osijekom, evo zašto je to dobro za Bijele i Ivana Leku

Nakon što završi reprezentativna pauza, strateg splitske momčadi ponovno će biti na raspolaganju
Piše: SNObjavljeno: 04. rujan 2023. 16:30

Nogometaši Hajduka igrat će s Omladincem iz Gornje Vrbe u okviru 1/16 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Nakon što su bili poznati svi parovi, prve utakmice na rasporedu bi trebale biti 27. rujna 2023. godine.

Međutim, dogovorom Hajduka i Omladinca, utakmica će se igrati u srijedu, 13. rujna, s početkom u 16 sati na stadionu "Stanko Vlainić-Dida" u Slavonskom brodu.

Ovom utakmicom Bijeli će započeti obranu trofeja Hrvatskog nogometnog kupa koji su osvojili u posljednje dvije sezone. Dodajmo kako će to biti posljednja utakmica suspenzije koju trener Ivan Leko mora odraditi zbog incidenta i crvenog kartona kojeg je zaradio u utakmici Superkupa između njegove momčadi i Dinama. Leko će stoga biti na raspolaganju svojoj momčadi nakon što se prvenstvo nastavi nakon reprezentativne stanke, odnosno u 8. kolu SuperSport HNL-a.

Hajduk i NK Omladinac već su se jednom sastali u okviru Hrvatskog nogometnog kupa. Bilo je to 14. studenog 2004. godine u Gornjoj Vrbi, a Bijeli su tada pobijedili rezultatom 8:0.

Odgođena utakmica s Osijekom

Također, na osnovu prijedloga klubova, određen je novi termin odigravanja odgođene utakmice 3. kola SuperSport HNL, između Osijeka i Hajduka.

Susret na Opus Areni igrat će se 8. studenog 2023. godine s početkom u 17 sati.

Podsjetimo, ovaj susret odgođen je na zahtjev Osijeka zbog nastupa u 2. kolu kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu.

Sastav Stjepana Tomasa igrao je tada uzvratnu utakmicu protiv mađarskog ZTE-a u kojoj su slavili 2:1 te s ukupnih 3:1 prošli u 3. kolo. Međutim, turski Adana Demirspor bio je tada presnažan. Osječani su ispali s ukupnim rezultatom 7:4 nakon dvomeča.

Također, Hajduk i Osijek trenutno su dvije vodeće momčadi prvenstva. Nakon nepotpunih sedam kola, Hajduk ima 15 bodova dok je Osijek prvi pratitelj s 11 bodova na konto.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 10:44