Mislav Karoglan

 OSKO PONOS Cropix
BODOVI SU TU, ALI IGRA...

Hajduk je zbog Livajinog trećeg žutog prošle sezone izgubio titulu! Nije trener glavni problem...

Krovinović i Simić poklanaju gol Gorici, Elez iz čista mira dodaje suparniku u noge...
Piše: Toni RoićObjavljeno: 27. listopad 2022. 14:19

Mislav Karoglan i Igor Angelovski treneri su s najvećim pritiskom u HNL-u, a ništa se neće promijeniti ni nakon poljudskog ogleda kojeg je Hajduk očekivano riješio u svoju korist rezultatom 3:1.

- Za nas je svaka utakmica do kraja godine finale - kazao je Karoglan u najavi ogleda s posljednjeplasiranim klubom lige, a aluzija je jasna da Hajduk ne smije dopustiti ni jedan kiks do zimske pauze.

Ovom pobjedom približio se vodećem Dinamu na pet bodova razlike, ali imaju Zagrepčani i odgođenu utakmicu s Istrom.

Poljudski ogled obilježio je nevjerojatan broj pogrešaka obrambenih igrača. Gorica je u tome prednjačila, čak dva kaznena udarca i jedan crveni za Korcu, ali ni Karoglan ne može mirno spavati kada vidi kako su Krovinović i Simić poklonili pogodak Francoisu ili kako Elez iz čista mira nekoliko puta dodaje loptu suparniku u noge. Opet je Hajduk previše ovisio o inspiraciji Marka Livaje, a bez poklon-bonova gostiju, prije svega očajnog Aleksandra Jovičića, imao bi Hajduk daleko neizvjesniju utakmicu i teži put do planirana tri boda.

No, već su se navijači Hajduka pomirili s tim da Hajduk u prvenstvu ove sezone najčešće pobjeđuje “na mišiće”, jednako je to bilo pod Dambrauskasovom, jednako je sad pod Karoglanovom komandom. Nije trener glavni problem Splićana, uzroci izostanka napretka u igri kriju se i na drugim adresama i u drugim potezima, a hoće li zimska pauza donijeti novu smjenu na klupi i čak sedmog trenera u kratkom predsjedničkom mandatu predsjednika Lukše Jakobušića, tek će se vidjeti. Karoglan je pobijedio sve osim Istre i derbija s Dinamom, a njegova daljnja sudbina uvelike ovisi o preostala tri “finala” s Lokomotivom, Osijekom i Slavenom Belupom.

image

Mislav Karoglan

VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

I ono što je jedan od glavnih epiloga dvoboja s Goricom je treći žuti karton Livaje, koji u nedjelju nema pravo nastupa protiv Lokomotive. Hajduk je prošle sezone izgubio prvenstvo jer je Livaja u derbiju s Dinamom nepotrebno dobio treći žuti, a u sljedećoj utakmici u Koprivnici završio je 0:0 i titula, koja je bila nikad bliže u zadnjih 10 i više godina, ostala je nedosanjani san.

O Gorici i Igoru Angelovskom ne treba previše. Bod u osam utakmica za Makedonca, sve govori. Pomaka na bolje jednostavno nema, obrana je i dalje katastrofalna, iako je Steenvoorden završio na klupi, a napad skoro da i ne postoji. Angelovski je prije dolaska na Poljud dobio formalnu podršku predsjednika Nenada Črnka i Izvršnog odbora kluba, ali ako u nedjelju ne pobijedi Slaven Belupo, što će mu ona značiti kad Turopoljci nezadrživo klize prema drugoj ligi? Nažalost, kao nekad davno Radnik, koji je u Splitu izgubio 0:10, što je i dalje rekordni poraz u 1. HNL. Tužna su turopoljska jutra...

image

Igor Angelovski

DAMIR KRAJAC Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:38