ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PLAN ZA POBJEDU

‘Hajduk nam je ‘crna mačka‘, ali znaju da smo žilavi. Moramo limitirati možda i najboljeg igrača lige...‘

U posljednje četiri utakmice u Splitu, Varaždinci nisu uzimali pobjede
Piše: Mario DjakObjavljeno: 12. studeni 2023. 09:31

U posljednje četiri utakmice u Splitu, kao i u posljednjih osam ligaških i kup dvoboja kada bi se susreli Varaždin i Hajduk, pobjedu je uredno uzimao pobjede.

Ipak, bili smo svjedoci nekoliko napetih i zanimljivih dvoboja u tom razdoblju. Vrlo često Varaždinci bi pali tek na samom kraju susreta, a tako je bilo i ove sezone u Varaždinu, kao i prošle sezone u Splitu, kad je Splićanima pobjeda stigla u devetoj minuti sudačke nadoknade.

Ukupno gledajući, otkad se Varaždin priključio najvišem razredu HNL-a u sezoni 2019./2020., ove dvije ekipe susrele su se 13 puta, a Hajduk je u čak 11 od tih susreta slavio. Varaždincima su pripale dvije pobjede, obje su došle u 2020. godini kad su najprije u gostima slavili 3:2, a sezonu kasnije (i dalje u 2020. godini) na domaćem su terenu pobijedili 4:2. Taj trijumf upisan 12. prosinca zadnji je pozitivan rezultat Varaždina protiv Hajduka, nakon toga dolazili su isključivo porazi...

U ta oba susreta igrao je i Domagoj Drožđek, a ne samo da je igrao, nego je imao i značajnu ulogu. Najprije je zabio dva pogotka u gostujućoj pobjedi u Splitu, da bi na domaćem terenu dva puta asistirao za povećanje vodstva Varaždinaca. Vjerujemo kako su Drožđeku te utakmice ostale itekako u sjećanju i da će nešto slično pokušati napraviti i u nedjelju.
Hajdukov bivši igrač Michele Šego u nedjelju će ponovno zaigrati na Poljudu. Vjeruje kako će stadion biti pun te da je sav pritisak - na Hajduku!

- Sigurno da je na Hajduku veći pritisak. Igraju na Poljudu, bore se za prvo mjesto, a znaju da smo žilava ekipa i da im neće biti lako protiv nas - utvrdio je Šego, koji se u potpunosti oporavio od ozljede i ponovno hvata svoju staru formu.

Osim njega, na Poljud se vraća i Luka Škaričić, također bivši igrač Hajduka, koji je svoj put nastavio u Varaždinu. U redovima Varaždina je i treći hajdukovac, ali zbog ozljede publika u Splitu neće imati priliku vidjeti Sinjskog dijamanta Antu Vukušića.

Varaždinov kapetan Igor Postonjski ne skriva koliko je težak izazov ispred njih...

- Hajduk nam je “crna mačka”, znamo koliko je dobar i kvalitetan, nisu bez razloga na prvom mjestu. Ali, siguran sam da smo spremni i da ćemo dobro odgovoriti na njihove zahtjeve - rekao je Postonjski.

Istaknuo je i glavne prijetnje Hajduka.

- Tu su Pukštas, Krovinović, Žaper... Moramo spriječiti Pukštasa i Krovinovića u tom upadanju, te limitirati Livaju, koji je jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač lige. Na taj način smo na dobrom putu za pobjedu - zaključio je Postonjski.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. rujan 2024 01:38