Abdoulie Sanyang

 ANTE CIZMIC Cropix
POJAČAT ĆE KONKURENCIJU

Hajduk postaje jači za još jednog člana: Vraća se igrač koji je napast za protivničke obrane

Do ozljede Sanyang je bio neizostavan član udarne postave Bijelih
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 03. listopad 2024. 19:14

Možda i vijest tjedna na Poljudu glasi da se u kadar Gennara Gattusa za utakmicu protiv Šibenika vraća Abdoulie Sanyang. Gambijac za kojeg je iskeširano 600.000 eura Grenobleu, duži je period izbivao s travnjaka radi ozljede gležnja zadobivene u opjevanoj ružnoj poljudskoj večeri protiv Ružomberoka.

Tada je od milja zvani Bamba izašao početkom drugog poluvremena, a do tada je bio ponajbolji pojedinac na terenu i radio nered u obrani Slovaka. Vjerojatno bi Hajduk i dan danas bio živ u Europi da se povremeni gambijski reprezentativac nije ozlijedio, ali to je već sfera “što bi bilo kad bi bilo”.

Danas Bijeli dijele vrh prvenstvene ljestvice s Rijekom, a čeka ih ogled sa Šibenikom koji je do sada pokazao da itekako može naštetiti protivniku. Mnogi su možda već i zaboravili da je Bamba dio Hajduka, ozljeda gležnja očito je zahtijevala ozbiljniji i pomniji oporavak.

image

Abdoulie Sanyang

ANTE CIZMIC Cropix

Gattuso je znao o Gambijcu pričati i u superlativima, on je bio Talijanov prvi pik i igrač za kojim je mjesto krilnog napadača u bijelom dresu baš žudilo. Energičan igrač koji ima brzinu i okomitost pronašao se upravo u Bambi koji je svoje prve nastupe u bijelom dresu obilježio zgoditkom protiv Slavena Belupa. Znali smo kroz istraživanja naići na razmišljanja kako se radi o ekstremno potentnom igraču čiji su brži razvoj ugrozile ozljede.

Za Hajduk je do sada nastupio u šest utakmica, a pamti se taj pogodak u prvenstvu. Posljednji puta je igrao u uzvratu protiv Ružomberoka, a u konkurenciju se vraća baš kada su Bijeli uhvatili zalet.

Gattusu će sigurno dobro doći svježa krv. Talijan voli da su mu svi igrači “našpanani” i željni igre, a kazao je i kako su ljuta lica kod igrača znak dobrog smjera. Sanyang svakako širi konkurenciju koja je odjednom postala široka i velika. Poznavajući Talijanov modus operandi, Sanyang će vjerojatno protiv Šibenika svoju priliku čekati s klupe, iako ne bi bilo iznenađenje niti da osvane u prvih 11. To je dio priče koji je manje bitan, za Hajduk je važno da ima sve najjače snage na dispoziciji jer će svaki igrač dobiti svojih 5 minuta u dugoj sezoni.

image

Abdoulie Sanyang

ANTE CIZMIC Cropix

Gambijac je navodno bio blizu povratka još na Rujevici, ali mu je Gattuso dao još nešto vremena za potpuni oporavak. Poznato je da on koristi samo igrače koji su na sto posto, a Sanyang je očito u takvom stanju tek sada. Tako se situacija na krilima potpuno promijenila. Kalik je to znao odigrati doslovno jer nije imao tko drugi, ali i zbog Gattusove pragmatičnosti.

Perišić i Sahiti su danas u drugim sredinama, a donedavno su bili jedina rješenja na krilu. Pojavio se Bruno Durdov i preuzeo primat svojim sjajnim izdanjima, a stigao je i Stipe Biuk. Drugu priliku dobio je i Leon Dajaku na kojega Gattuso računa, a sada se vratio i Bamba. Za dvije pozicije tako konkuriraju četiri prava krila plus Kalik, Pukštas, pa čak i Niko Sigur.

Talijanski strateg sada ima na raspolaganju pregršt rješenja, a zapravo su zdravi svi osim Mihaela Žapera kojeg nema već duže vrijeme. Ako je dugo vremena motorika na krilu bila jedan od nerješivih problema Bijelih, taj je problem čini se riješen. Motorička slika se angažmanom Biuka, dolaskom Durdova te povratkom Dajakua, a naposljetku i Bambe popravila i sada je u “zelenom”.

Do ozljede Sanyang je bio neizostavan član udarne postave Bijelih, a oko njega se uvijek nešto događalo i predstavljao je konstantnu napast za protivničke obrane. Hijerarhija se u međuvremenu malo promijenila i Gambijac će se morati ponovno dokazati Gattusu. Bude li dobar, brzo će on natrag u vatru. Svakako, još jedna lijepa vijest za hajdučki puk. Bijeli brod plovi ispravno, a u nastavak plovidbe ide jači za još jednog člana koji bi u budućnosti mogao igrati važnu ulogu.

Hajdukovi starteri na poziciji krila ove sezone

6 - Kalik

5 - Sahiti, Sanyang

4 - Durdov

3 - Biuk

1 - Dajaku, Perišić, Pukštas

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. listopad 2024 19:15