Gennaro Gattuso

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
GATTUSO ŽELI TINEJDŽERA

Hajduk rješava kronični problem? Najveći talent lige na radaru Bijelih

Rokas Pukštas dobro poznaje najnovije ime s liste poljudskih želja
Piše: Frane MaršićObjavljeno: 25. srpanj 2024. 17:37

Iako je najčešći odgovor Gennara Gattusa na temu pojačanja kako su njemu njegovi igrači najbolji, jasno je da je potrebna svježa krv u svlačionici. Gattuso je od prvog dana u Hajduku Nikoli Kaliniću priložio tekicu sa željama, a tu često veliku ulogu ima financijski aspekt.

Talijan je svjestan da se mora trošiti odgovorno, ali on i Kalinić su dvojac koji dovoljno dobro poznaje materiju da složi momčad koja će odgovarati ciljevima, a oni su najveći. Zna se od prvog trena da se traže krila. Kalinić je na Gattusovo inzistiranje doveo Sanyanga Bambu, a ne propušta se prilika dovesti igrača kao što je Rakitić. Radi se u tišini, češlja se tržište.

Nova meta Gattusa i Kalinića je mladi desnokrilni napadač Esmir Bajraktarević. 19-godišnji mladić ima državljanstvo BiH i SAD, a u mladoj reprezentaciji Amerike je suigrač Rokasa Pukštasa koji bi mogao imati ulogu u eventualnom dolasku Bajraktarevića na Poljud. Slovi za najvećeg talenta u MLS-u, a u 20 nastupa ima statistiku od 2 gola i 1 asistencije.

image

Rokas Pukštas

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Statistika ne prikazuje njegove kvalitete, probojan je igrač koji ima brzinu, a to je ono što Hajduku kronično nedostaje. Kalinićev modus operandi je ciljano dovođenje kvalitetnih, ali i mladih igrača. Eventualni dolazak Bajraktarevića nudi povećanje prodajnog potencijala, a on je nesumnjivo igrač koji može odmah pomoći Hajduku. Vrijedi 2 milijuna eura, a ugovorno je s New Englandom vezan do 2025. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 20:16