VOJKO BASIC Cropix
VIDEO: POGLEDAJTE GOLOVE

Hajduk teško izborio pobjedu: Dva penala, crveni karton, Livajina panenka, zvižduci Torcide...

Bijelima je publika poslala jasnu poruku na poluvremenu nakon koje su se uspjeli trgnuti.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. listopad 2022. 18:37

HAJDUK - GORICA 3:1 (Livaja 2‘, 59‘ 11m, Awaziem 71‘/Francois 9‘)

SPLIT Stadion Poljud. Gledatelja 12.000. Sudac: Fran Jović (Zagreb) 6. Pomoćnici: Pušić i Marić. Četvrti sudac: Čulina. VAR: Čuljak. AVAR: Kezele. Delegat: Podnar.

HAJDUK (4-1-4-1): Sentić 6 - Mikanović 6, Awaziem 7, Simić 5 (od 46. Elez 6), Melnjak 7 - Vuković 6 (od 82. Atanasov -) - Mlakar 5 (od 46. Grgić 6), Sahiti 6 (od 79. Čolina -), Krovinović 7 (od 87. Krolo -), Biuk 6 - Livaja 7,5.

Trener: Mislav Karoglan 6,5.

GORICA (4-2-3-1): Banić 6,5 - Raspopović 6 (od 60. Wague 5), Jovičić 5, Korca 5, Keita 5 (od 60. Vojtko 5) - Pršir 5,5 (od 87. Kapulica -), Francois 6 - Mitrović 6, Suk 5 (od 78. Ndockyt -), Fruk 5 (od 78. Julardžija -) - D. Jurić 5.

Trener: Igor Angelovski 5,5.

Žuti kartoni: Livaja (12 - neoprezna igra), Sahiti (17 - preoštar start), Korca (23 - preoštar start), Jovičić (59 - prekršaj za kazneni udarac), Ndockyt (90 - prekršaj za kazneni udarac).

Crveni karton: Korca (85 - igranje rukom u izglednoj prilici za pogodak).

Igrač utakmice: Marko Livaja.


Izvještaj piše: Jurica Radić

Hajduk je nastavio pobjeđivati, sa nova tri boda Bijeli su stigli na "minus pet" iza Dinama. Doduše imaju utakmicu više u odnosu na Modre, ali imaju i šest bodova viška ispred Osijeka s kojim su poravnati po broju odigranih susreta. Barem je drugo mjesto zasada "cementirano". Protiv Gorice su zabili Awaziem i Livaja, dva jedina strijelca Bijelih u zadnja četiri prvenstvena dvoboja. Livaja je zabio četiri zgoditka, a Nigerijac dva u toj seriji, međutim Livaje nema u nedjelju u Kranjčevićevoj. Prvi put ove sezone igrat će hajdukovci prvenstvenu utakmicu bez svog najboljeg igrača koji je protiv Gorice iskoristio jedan, a promašio drugi kazneni udarac. Opet protiv Banića, ali ovog puta je pokušao "panenkom", ali prebaciko je vrata u sudačkoj nadoknadi, a Banić je već poletio na lijevu stranu.

Početak nije slutio da bi Bijeli mogli imati problema sa Goricom, jer već nakon 70 sekundi zabio je Marko Livaja. Nije mu se supruga Iris sa kćerkom ni smjestila na tribine, a golgeter Bijelih već je zatresao mrežu gostiju za deveti prvenstveni pogodak. Velika dekoncentracija, neoprostiva ležernost Jovičića ponudila je šansu kapetanu Bijelih koji je ne oprašta takve pogreške. Ali, već u osmoj minuti na poklon Jovičića uzvratili su hajdukovci. U poslijepodne puno poklona priključio se i Simić koji je sa ruba kaznenog prostora uputio prekratku loptu prema Krovinoviću. Agresivni Mitrović uzeo je loptu fantazisti Bijelih, a Francois je završio posao za 1:1 na semaforu.

Nakon dva pogotka u osam minuta, poslije tog eksplozivnog starta utakmice, uslijedila je duga uspavanka. Hajduk je imao loptu, ali bez ideje kako s loptom kreirati opasnost po vrata Banića. Gorica se povukla, igrala discipliniranu obranu, a takva "kamilica" od utakmice kidala je živce navijačima Bijelih koji su u smiraju prvog dijela sve češće zviždali. Hajduk nije pronalazio rješenje kroz kombinatornu igru, dugim loptama pokušavalo se kreirati opasnost pred vratima Banića, ali bez uspjeha. U 41. minuti malo je uzbuđenja donio centaršut Sahitija koji je Livaja sa 10 metara poslao ravno prema vrataru gostiju. Četiri minute kasnije ponovno smo gledali dvoboj Livaja – Banić, opet sa istim epilogom, bez promjene rezultata. Razočaravajuće poluvrijeme nagrađeno je na kraju snažnim i brojnim uzvicima negodavanja.

Mislav Karoglan je svoj stav o igri pokazao kroz dvije izmjene. "Figura za figuru" je predstavljalo uvođenje Eleza umjesto Simića, dok je Grgić ušao s klupe i postao korektor zadnje linije sa dvije "osmice" Vukovićem i Krovinovićem. Prednja linija je prešla u klasični tercet sa dva krila i Livajom u sredini. Na prvu suvislu akciju u drugom dijelu nismo dugo čekali, u 52. minuti je Livaja lukavo izveo slobodni udarac, ali mlako je šutirao usamljeni Biuk.

U 57. minuti je Jović nakon VAR pregleda ustanovio da je Jovičić skrivio prekršaj u dvoboju sa Melnjakom, pa je shodno tome pokazao mu je žuti karton i dosudio kazneni udarac. Banić je ponovno pročitao Livaju, ali za razliku od utakmice u Velikoj Gorici, lopta mu je izmigoljila ispod ruke u mrežu. Teško je otrpio primljeni pogodak, bijes je iskalio na šipki što pridržava mrežu. Ohrabren pogotkom Hajduk je nastavio napadati, u 65. minuti ljevica Krovinovića sa 25 metara zatresla je gredu uz velike uzdahe navijača. Ali, zgoditak za potvrdu pobjede naprosto je "visio" u zraku, morao se dogoditi. Sve dvojbe oko pobjednika riješio je Awaziem svojim četvrtim zgoditkom ove sezone. Učvrstio je Nigerijac drugo mjesto na klupskoj ljestvici strijelca. Drugi golgeter Hajduka iza neprikosnovenog Livaje. Do kraja je Korca zaradio izravni crveni karton zbog igranja rukom kada je zaustavio udarac Čoline prema praznim vratima, a Livaja je u sudačkoj nadoknadi ponovno promašio jedanaestarac nakon što je Ndockyt srušio Melnjaka. Dva je kaznena udarca Livaja promašio u HNL-u, oba protiv Gorice.

SVE GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.


PRIJENOS UŽIVO:

90+4 - Kraj utakmice na Poljudu. Hajduk je slavio s 3:1, a golove s utakmice pogledajte OVDJE.

90+1 - PROMAŠENI PENAL! Marko Livaja je pokušao panenkom zabiti svoj treći gol na utakmici, ali pucao je preko gola. Poljud je oprostio svojem heroju i nagradio njegov pokušaj pljeskom.

90 - NOVI PENAL ZA HAJDUK! Ndockyt je srušio Melnjaka, a sudac Jović bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Livaja ima novu priliku za gol.

87 - Mijenja i Gorica. Izašao je Pršir, ušao Kapulica.

87 - Izmjena kod Hajduka. Ušao je Krolo, izašao Krovinović.

85 - CRVENI KARTON! U prethodnoj akciji Hajduka Korca je rukom zaustavio pokušaj Melnjaka da pogodi u prazan gol, aktivirao se VAR i sudac Jović je odlučio Korci, koji je imao žuti karton, dati direktni crveni karton.

83 - Ispala je sada kompletna obrana Gorice, istrčao je visoko Banić, a Čolina ga zaobišao i pucao na prazan gol, ali pogodio je samo vanjski dio mreže.

82 - Izlazi Vuković, ulazi Atanasov (Hajduk).

79 - Mijenja i Hajduk. Izlazi Sahiti, ulazi Čolina.

78 - Dvostruka izmjena kod Gorice. Izlaze Suk i Fruk, a ušli su Ndockyt i Julardžija.

76 - Probao je sada Livaja, ali Banić lako brani njegov pokušaj.

71 - GOOOL! Awaziem zabija nakon kornera za povećanje vodstva Hajduka.

70 - Livaja je sada sjajnom loptom izbacio Krovinovića u veliku šansu, ali Banić je na vrijeme istrčao i spriječio njegov udarac.

65 - Krovinović je zatresao gredu!

60 - Dvostruka izmjena kod Gorice. Izašli su Raspopović i Keita, a ušli Wague i Vojtko.

59 - GOOOL! Livaja zabija iz penala. Hajduk je opet u vodstvu.

image
CROPIX

58 - PENAL ZA HAJDUK! Sudac Jović je nakon pregleda snimke iz 55. minute dosudio penal za Hajduk i dao žuti karton Jovičiću izgleda zbog igranja rukom. Gosti prosvjeduju, ali Livaja stavlja loptu na bijelu točku.

56 - Jurić je probao na drugoj strani, ali puca preko gola.

55 - Melnjak je sada pao u šesnaestercu gostiju nakon dodira s Korcom. Bijeli su tražili penal, ali sudac ga nije dosudio.

55 - Pršir je sada probao, ali njegov pokušaj odlazi iznad gola Hajduka.

52 - Livaja je iz slobodnjaka uposlio Biuka, ali njegov udarac je preslab da bi svladao Banića.

50 - Zvižduci tribina su izgleda probudili Bijele koji su krenuli puno bolje. Navijači su to prepoznali i nagradili ih pljeskom.

46 - Krenuo je žestoko Hajduk, ali prvi pokušaj Bijelih nije urodio plodom. Obranila se Gorica.

46 - Hajduk je napravio dvostruku promjenu. U svlačionici su ostali Mlakar i Simić, a ušli su Grgić i Elez.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

45+3 - Kraj prvog dijela. Igrači Hajduka su na odmor ispraćeni gromoglasnim zviždukom s tribina.

45 - Izborio se Livaja ponovno za udarac, ali pucao je ravno u gostujućeg golmana.

43 - Žuti karton je dobio Vuković (Hajduk).

41 - Marko Livaja je sada pokušao glavom, ali Banić je siguran. Bio je to prvi ozbiljniji pokušaj s obje strane u posljednjih pola sata igre.

38 - Čuju se sada zvižduci s tribina. Navijači nisu zadovoljni predstavom svojih miljenika.

35 - Nakon početnih uzbuđenja nismo vidjeli previše opasnih akcija. Igra se dosta žestoko s puno prekršaja s obje strane.

30 - Pršir je sada poslao dugu loptu između udarca i ubačaja, a Sentić to bez problema uzeo u ruke.

image
VOJKO BASIC Cropix

24 - Korca (Gorica) je dobio žuti karton.

17 - Emir Sahiti (Hajduk) je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Keitom.

12 - Marko Livaja (Hajduk) je dobio žuti karton i propušta susret s Lokomotivom u idućem kolu. Jurica Pršir je stradao tom prilikom i morao je nakratko napustiti teren kako bi mu se ukazala pomoć. Nakon toga se vratio s povezom oko glave.

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

9 - GOOOL! Gorica se ekspresno vratila u utakmicu. Francois iskorištava pogrešku Simića i zabija svoj prvi gol u Supersport HNL-u.

7 - Probala je sada i Gorica. Pršir je opalio iz daljine, ali Sentić nije imao previše problema sa zaustavljanjem te lopte.

7 - Prijeti opet Hajduk koji je odlično otvorio utakmicu, ali pokušaj Mlakara odlazi pokraj gola.

image
VOJKO BASIC Cropix

2 - GOOOL! Marko Livaja zabija već na samom startu utakmice! Nakon velike greške obrane gostiju, napadač Bijelih dolazi do lopte i šalje ju preko golmana Banića.

1 - Počeo je susret na Poljudu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 02:24