Ivan Perišić

 Ashley Western/afp/profimedia
PRIČA JE UTIHNULA, ALI...

Hajduk želi Perišića već ove zime: Novac nije problem, ali Vatrenom se ne sviđa Jakobušićev plan?

Predsjednik poljudskog kluba napravit će sve da Perišića što prije dovede u Split
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. prosinac 2023. 10:05

Laslo Kleinheisler trebao bi biti prvi na popisu igrača koji će ove zime doći na Poljud kao pojačanja. Znamo da Hajduk jako treba lijevog beka, rezervnog centarfora, a više od svega najmanje jednog krilnog igrača.

Kleinheisler je ipak vezni igrač, a Hajduk je na sredini terena poprilično popunjen. Tamo su Pukštas, Krovinović, Žaper, Sigur, Kalik, Benrahou i Odjidja-Ofoe. Bez Mađara to ih je sedmorica koji pokrivaju tri pozicije, ali od svih njih samo Pukštas pokazuje stalnu napadačku ambiciju i redovito dolazi do pozicija iz kojih može zabiti gol. Tandem Kleinheisler - Pukštas na pozicijama “osmica” dao bi Hajduku potpuno novu dimenziju, posebno zato što je Mađar izvrstan u prodoru i ima sjajan udarac izvan kaznenog prostora. Pukštas je više opasan u skoku i u samom kaznenom prostoru. Mađaru i Amerikancu leđa bi čuvao Žaper, koji ima i disciplinu i dovoljno iskustva da dobro odradi tu ulogu.

image

Laszlo Kleinheisler.

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

U takvom rasporedu snaga na klupu bi morao Krovinović, što bi momčadi svakako nešto uzelo po pitanju kreativnosti jer nitko u trojcu Žaper - Kleinheisler - Pukštas nema kreaciju. Stoga bi Kleinheisler mogao dosta minuta odigrati na krilu, ali na Poljudu će gadno pogriješiti ako pomisle da bi s njim riješili pitanje krilnih pozicija. Mađar nije krilo, nije igrač brzine i dubine, a Hajduk vapi za takvim.

Naravno, nije lako pronaći takvog igrača, posebno ne ako se držiš kriterija o tome da bi trebao biti iskusan i da još poznaje HNL. Takav bi neupitno bio Ivan Perišić, ali znamo da se on na teren ne može vratiti prije druge polovice travnja i zato je poprilično utihnula priča o tome da se slavni Vatreni napokon vraća na Poljud.

To ni u ludilu ne znači da je Lukša Jakobušić digao ruke od Perišića. Napravit će Hajdukov predsjednik sve da ga već ove zime dovede u Split, ali navodno je u tim pregovorima puno otvorenih stavki.

image

Ivan Perišić

ANTE CIZMIC Cropix

Novac koliko čujemo nije problem, nego se Hajduk i Perišić navodno razilaze po pitanju dužine trajanja ugovora. Jakobušić bi Perišića “trajno” vezao za Poljud, a Perišić bi volio imati otvorene ruke nakon ljeta.
Međutim, nije sporno da će Perišić na proljeće puno lakše do minutaže doći kao igrač Hajduka nego kao igrač Tottenhama. Pa makar pričali o šest posljednjih kola koja se igraju od 20. travnja do 25. svibnja. Hajduku bi svaka utakmica mogla biti krucijalna u borbi za naslov, a Perišiću u pokušaju da se što prije vrati u punu formu kako bi pomogao i Hajduku, ali i bio spreman za Euro u Njemačkoj.

Je li to dovoljno da Perišić uskoro osvane na Poljudu? Vidjet ćemo, ali nije upitno da bi u tom poslu mogli profitirati i Hajduk i Perišić i HR-nogomet..

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 09:54