VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
ŠOK NA POLJUDU

Hajdukov dragulj za kojim luduje Europa odbio produljenje ugovora, na ljeto odlazi kao slobodan igrač!

‘Dali smo mu najbolju moguću ponudu, ali pred nas su bili postavljeni nerealni zahtjevi...‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. veljača 2022. 21:49

Junior Hajduka, 17-godišnji Marko Brkljača, odbio je produljiti ugovor sa splitskim klubom koji mu istječe ovog ljeta i zbog toga je prebačen na samostalni trening do kraja sezone. Brkljači je Hajduk ponudio novi ugovor na razini Biuka i Ljubičića što predstavlja najbolji ugovor za igrače koji izlaze iz omladinske škole, ali ponuda kluba nije priihvaćena.

- Želim pojasniti situaciju vezanu za Marka Brkljaču. On i njegovi predstavnici nisu prihvatili našu ponudu i Marko će na ljeto postati slobodan igrač. Prvu ponudu smo mu dali prije 10 mjeseci, međutim njegovi roditelji i predstavnici imali su nerealne zahtjeve. Smatram da smo mu kao klub pokazali poštovanje, on je ovdje deset godina, dva puta je bio na pripremama s prvom momčadi i gotovo godinu dana trenirao je s prvom momčadi. Uvijek mi je u razgovorima govorio da želi ostati u Hajduku, ali njegovi predstavnici pred nas su postavili nerealne zahtjeve kojima nismo mogli udovoljiti. Dali smo mu najbolju moguću ponudu, jednaku onima koje dajemo ostalim top talentima iz naše Akademije. Pokušali smo napraviti sve da zadržimo Marka i potpišemo s njim ugovor, ali kriteriji moraju biti isti za sve, a što je najvažnije mi moramo štititi klub. Marku ćemo osigurati uvjete za treniranje do kraja ugovora. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere - kazao je sportski direktor Hajduka, Mindaugas Nikoličius.

image

Marko Brkljača i Valdas Dambrauskas

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix

Brkljača pokriva sve ofenzivne pozicije u veznom redu, a u Hajduk je stigao u listopadu 2014. iz benkovačkog Velebita. Za seniorsku momčad Bijelih debitirao je u rujnu prošle godine na Kup utakmici sa Primorcem u Biogradu, a mjesec dana kasnije uvršten je kao jedini Hrvat iz generacije 2004 u Guardianov popis 60 najalentiranijih igrača svijeta, da bi nedugo potom zaigrao i u Prvoj HNL za Bijele. Zanimanje za tog talentiranog veznjaka pokazao je Juventus, ali i mnogi drugi europski klubovi. Za juniore je odigrao utakmicu Lige prvaka protiv Atletica prošle srijede, a dosada je trenirao s prvom momčadi. Međutim upravo su zbog svih aktualnih zbivanja, igrači prve ekipe tražili da se Brkljača makne sa treninga seniorske momčadi. Na kraju, nakon dugih pregovora sa Hajdukom, Brkljača do kraja sezone trenira samostalno i čeka istek ugovora kojim postaje slobodan igrač.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:49