CROPIX Cropix
‘NAJOŠTRIJA OSUDA‘

HNS se oglasio nakon nereda u Splitu: ‘Dijelimo duboko razočaranje nogometne javnosti‘

‘Ovakvim incidentima nema mjesta na stadionima‘
Piše: SNObjavljeno: 04. travanj 2024. 13:48

Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje navijačke izgrede koji su se dogodili nakon utakmice polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa u Splitu, stoji na službenoj stranici HNS-a čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nakon završene utakmice Hajduk - Dinamo (0:1), određen broj navijača domaće momčadi utrčao je u teren, a potom je inicirao i sudjelovao u obračunu s policijom na stadionu, kasnije i izvan njega.

Hrvatski nogometni savez uvijek najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja na nogometnim stadionima te pozivamo sve aktere u nogometu i izvan njega da zajedno pokažemo nultu stopu tolerancije na svako neprimjereno i neprihvatljivo ponašanje, od rasizma i diskriminacije do fizičkog nasilja.

Dijelimo duboko razočaranje nogometne javnosti zbog nemilih scena koje su uslijedile poslije sinoćnje utakmice te se nadamo kako će svaki pojedinac koji je sudjelovao u neredima odgovarati sukladno zakonskim propisima.

Pritom zahvaljujemo policiji na profesionalnoj reakciji kojom je zaštitila prisutne momčadi, službene osobe i gledatelje te zaustavila daljnju eskalaciju vandalizma i nasilja.

Ovakvim incidentima u kojima se gledatelji, sportski djelatnici i nogometaši ne osjećaju sigurno nema mjesta na stadionima, te će HNS kao odgovorna organizacija i dalje ulagati maksimalne napore u borbu protiv protupravnih ponašanja, u čemu očekuje i treba podršku klubova te svih nadležnih institucija."

Linker
27. svibanj 2024 23:22