Lukša Jakobušić

 TOM DUBRAVEC Cropix
PREDSJEDNIK HAJDUKA

Jakobušić: ‘Marić i ekipa su nebitni, opterećenje za naš nogomet. Sada je sve na Kustiću‘

‘Svjedoci smo modusa operandi svega što se događa desetljećima‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. veljača 2024. 17:11

Nakon što je Sudačka komisija na čelu s Brunom Marićem održala izvanrednu konferenciju za medije zbog curenja snimki iz VAR sobe, zbivanja u hrvatskom nogometu komentirao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić.

- U posljednje tri i pol godine uprava i ja bili smo isključivo fokusirani na klub, međutim zadnjih dana svjedoci smo svega što se događa što je samo jedan modus operandi svega što se događa proteklo desetljeće i dulje u hrvatskom nogometu. Hajduk je na to uvijek ukazivao, međutim bio sam dojma da mogu na jedan drugi način, na drugi argumentirani, konstruktivniji način prema vrhu HNS-a postići bolje rezultate za cjelokupni hrvatski nogomet. Govorili su mi da to neće biti moguće. I bili su u pravu - kazao je čelnik Hajduka.

Kakva je Vaša reakcija na medijsku konferenciju Sudačke komisije?

- S obzirom na njihovu ulogu, mislim da imaju preveliku vidljivost. Činjenica je da su oni opterećenje za hrvatski nogomet već dulje razdoblje. Traže da im vjerujemo, ali odavno im mnogi već ne vjeruju. I to s razlogom. Odavno su izgubili kredibilitet. Ali, ne bi o njima. Možda je grubo reći, ali oni su nebitni. Ovdje je sve na onome tko donosi odluke, na onome tko upravlja tom Komisijom, iako je Komisija u suštini neovisna, a to je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Hajduk kao klub neće odustati. Kako vidite daljnje poteze i korake kluba?

- Moj način rada u tri i pol godine nije urodio plodom. Ili nas ne shvaćaju ozbiljno ili mene ne shvaćaju ozbiljno. Hajduk je tu bitan i mi smo svi tu radi Hajduka. Ono što tražimo od njega to je konkretno. Ali nebitni su dopisi i očitovanja, trebaju nam konkretni koraci. Na tom putu, mi ćemo se potruditi, ali i Hajduk i hajdučka javnost podsjećat ćemo ga svakog dana da nije samo uloga hrvatska reprezentacija, već i hrvatski nogomet za kojeg su preuzeli odgovornost. To je velika časna uloga, ali i obaveza. Ne radi Hajduka, ne za Hajduk nego za čisti pravi i neiskvareni hrvatski nogomet kojem teži esencija. To mu je obaveza. Na tome ćemo inzistirati, a tu smo da ga podsjećamo, i to ćemo raditi - poručio je Jakobušić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 09:49